Išbandymai Škotijoje ir Danijoje

Lietuvos futbolininkų laukia sunkūs išbandymai Europos čempionato atrankos turnyruose. Nacionalinė komanda rytoj Glazge dėl taškų kovos su škotais, o jaunimo rinktinė šiandien Alborge žais su Danijos bendraamžiais.

Šalies nacionalinė rinktinė į Glazgą užsakomuoju reisu nuskrido vakar. Į 18 aikštės žaidėjų sąrašą nepateko du vidurio saugai – Mantas Savėnas (Panevėžio „Ekranas”) ir Aurimas Kučys (Daugpilio „Daugava”, Latvija).

2008 metų Europos čempionato atrankos turnyro B grupėje Lietuvos ir Škotijos rinktinės tarpusavyje žais antrą kartą. Pernai rugsėjį Kaune po atkaklios kovos pergalę 2:1 šventė škotai.

Glazge – puolėjų stygius

Dėl traumų rinktinei negalės padėti du puolėjai – Robertas Poškus („Rostov”, Rusija) ir Tomas Radzinevičius (Českė Budejovicės „Dynamo”, Čekija). R.Poškus atvyko į rinktinės treniruočių stovyklą, bet paaiškėjo, kad Achilo sausgyslės trauma pernelyg rimta, kad galima būti rizikuoti. R.Poškus abejoja, ar spės pasveikti iki rugsėjo 12-osios, kai rinktinė kitą „Euro-2008” mačą Kaune žais su Farerų salų futbolininkais.

Neseniai į Larnakos AEK (Kipras) išvykęs Edgaras Jankauskas dar nėra atgavęs sportinės formos. Rinktinės vyriausiasis treneris Algimantas Liubinskas pažymėjo, kad ir puolėjas sakė, jog dar nepasirengęs žaisti startinėje komandoje.

Per rytdienos dvikovą Glazge rinktinės puolėjų duetą greičiausiai sudarys komandos kapitonas Tomas Danilevičius („Bologna”, Italija) ir Andrius Velička (Edinburgo „Hearts”, Škotijos), pirmadienį įmušęs savo pirmą įvartį naujajame Škotijos čempionate.

Dėl traumos rinktinėje nėra ir Liepojos „Metalurgs” (Latvija) saugo Dariaus Miceikos, pernai rugsėjį efektingu smūgiu per save pasiuntusio kamuolį į Škotijos rinktinės vartus.

Dėmesys disciplinai

Jaunimo rinktinei (žaidėjai iki 21 metų) šiandienos mačas Alborge su Danijos komanda bus antrasis Europos čempionato šeštojoje atrankos grupėje. Birželio 5-ąją mūsų šalies futbolininkai 1:2 pralaimėjo Slovėnijoje. Nesėkminga atrankos turnyro pradžia buvo ir danams, jie namie 0:1 nusileido Suomijos futbolininkams. Šioje atrankos grupėje dar žais Škotijos komanda.

Jaunimo rinktinės futbolininkai mačui Danijoje rengėsi Marijampolėje surengtoje treniruočių stovykloje. Komandos vyriausiasis treneris Igoris Pankratjevas apgailestavo, jog dėl traumų rinktinėje nėra Markuso Paliono (Burghauseno „Wacker”, Vokietija), Andriaus Urbšio (Marijampolės „Sūduva”), Andriaus Bartkaus („Kaunas”).

Jaunimo rinktinės pagrindą sudaro A lygos klubų futbolininkai. Ekipoje tik du legionieriai – saugas Rytis Leliūga („Herfolge”, Danijos antrasis divizionas) ir puolėjas Evaldas Raziulis (Samaros „Krylja Sovetov”, Rusija).

I.Pankratjevas pažymėjo, jog su futbolininkais daug kalbėta apie discipliną aikštėje, kurios jaunimo rinktinės žaidėjams stigo per pastarąsias kontrolines rungtynes su austrais. Šis rugpjūtį sostinės „Vėtros” stadione vykęs mačas pralaimėtas 1:3.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.