Palangoje sutemus autobuso geriau nelaukti

Ne tik savo automobilių neturintys poilsiautojai, bet ir palangiškiai tampa vis labiau priklausomi nuo viešiojo transporto, deja, negalinčio patenkinti keleivių poreikių.

Pačiame miesto centre, stotelėje, iš kurios mikroautobusai važinėja į buvusius poilsio namus „Rugelis”, teko išklausyti iš Vilniaus atvykusių poilsiautojų nusiskundimų. Žmonės guodėsi, kad iki galutinės stotelės „mikriukai” važinėja tik kas valandą, o neretai prie „Rugelio”, ypač vėlesniu paros metu, visai nebeatvažiuoja.

Poilsiautojų manymu, mikroautobusų vairuotojai tingi važiuoti iki galinės stotelės ir apsisuka anksčiau.

Nusiskundimams pritarė ir keleiviai, laukę autobuso iki stotelės „Karjerai”, esančios prie buvusių žvyro karjerų, maždaug už penkių kilometrų nuo Palangos, netoli oro uosto. Žmonės guodėsi, kad dažnai vėlesniu paros metu šioje stotelėje iš Šventosios grįžtantys autobusai nesustoja.

Kad gyventojai buvo teisūs, teko įsitikinti ir „Vakarų ekspreso” reporteriui. Trys keleiviai stotelėje „Karjerai” laukė priešpaskutinio autobuso. Stotelės grafike nurodytu laiku – 23.42 val. – pasirodė autobusas, tačiau net nesumažinęs greičio pravažiavo stotelę. Nepadėjo net mojavimas rankomis išbėgus į kelkraštį.

Vienintelės vežėjų įmonės, su kuria Palangos savivaldybė yra sudariusi ilgalaikę sutartį, – UAB „Vlasava” – direktoriaus pavaduotojas Arūnas Zaveckas prisipažino pasitikintis ne visais maršrute tarp Palangos ir Šventosios dirbančiais vairuotojais.

Tačiau, pasak jo, dabar darbo rinkoje situacija nepavydėtina, nes, kaip ir visoje Lietuvoje, Palangoje trūksta vairuotojų. Todėl stengiamasi išlaikyti bet kokį darbuotoją.

Pasak A. Zavecko, ant kiekvienos užmiesčio stotelės yra užrašytas dispečerinės telefono numeris, tad keleiviai gali skambinti bendrovės atstovams. Be to, yra ir kontrolierius, stebintis, kaip vairuotojai laikosi nustatyto grafiko.

Direktoriaus pavaduotojas tikino, kad iš Palangos į Šventąją autobusai kursuoja kas pusę valandos. O iš miesto centro iki galutinės stotelės „Rugelis” dėl mažo keleivių skaičiaus esą neapsimoka važinėti dažniau nei kas valandą.

Tačiau per sezono įkarštį, kai nusidriekia kilometrinės automobilių eilės, autobusų vairuotojai, važiuojantys iš Šventosios į Palangą, būna priversti vėluoti

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.