Lietuva – Turkija: mintys po rungtynių

Pirmąją lietuvių pergalę Europos čempionate lėmė žaidimo drausmė, o jos džiaugsmą aptemdė tik Šarūno Jasikevičiaus patirta trauma.

Šarą vežė į ligoninę

Š.Jasikevičius pirmose Europos čempionato rungtynėse žaidė kaip geriausiais savo karjeros Europoje laikais ir vėl privertė apie jį kalbėti neslepiant susižavėjimo. Turkijos rinktinės strategas Bogdanas Tanjevičius Š.Jasikevičiaus žaidimą pavadino fantastišku: „Jis laikė žaidimo vadžias savo rankose, išliko ramus sudėtingiausiose situacijose ir savo darbą atliko nuostabiai. Šarūnas – neabejotinai geriausias mačo žaidėjas. NBA komandos paprasčiausiai nesugeba įvertinti, kokio lygio žaidėjas yra Šaras.”

Po mačo, nepaisant skausmo, kurį kėlė sumuštas kelis, Š.Jasikevičius švytėjo.

„Svarbiausia – pergalė, o jeigu dar net pagerinome savo žaidimą, tai jau išvis gerai. Visi buvome labai susitelkę. Pergalę lėmė tai, kad drausmingai žaidėme ir gindamiesi, ir puldami. Tai ir atsispindėjo rezultate”, – kalbėjo žaidėjas.

Tačiau nuotaiką gerokai aptemdė kelio trauma. Nors Šaras, suteikus pagalbą, galėjo toliau žaisti, vis dėlto toks stiprus sumušimas gali turėti padarinių vėliau.

„Kai nukritau, atrodė, kad bus labai blogai. Maniau, jog iškritau iš rikiuotės ne mėnesiui ir ne dviem. Tačiau kol kas jaučiuosi normaliai, žiūrėsime, kaip bus rytą”, – pirmadienio vakarą kalbėjo Š.Jasikevičius.

Vakar rytą krepšininko savijauta nebuvo gera, jis jautė skausmą. Todėl komandos gydytojai Rimtautas Gudas ir Vytenis Trumpickas nutarė nerizikuoti ir su Šaru išvyko į ligoninę atlikti sumušto kelio tyrimų.

Padarius rentgeno nuotrauką ir neaptikus rimtų sužeidimų, visi lengviau atsikvėpė. Tačiau treneriai iškart pradėjo galvoti, kad savo lyderį gali tekti patausoti.

Baudas metė be klaidų

Robertas Javtokas į turkų krepšį įmetė visas keturias baudas – pagaliau vidurio puolėjas padarė tai, ką sėkmingai daro treniruotėse.

Kalbėdamas apie tai, kas lėmė sėkmę, R.Javtokas antrino Š.Jasikevičiui – pergalės pamatus paklojo susikaupimas ir drausmė.

„Kai kada neišvengėme padriko žaidimo, tačiau susikaupimas ir drausmė, vienas kito palaikymas ir lėmė sėkmę. Varžovus buvome gerai išanalizavę, žaidėme įvairiai, ne vien per aukštaūgius ar gynėjus, žinojome jų silpnąsias puses ir tuo pasinaudojome”, – aiškino R.Javtokas.

Kalbėdamas apie savo žaidimą jis teigė, kad visada norisi sužaisti kuo geriau, pataikyti visus metimus iš po krepšio.

Atliko namų darbus

Vyriausiasis komandos treneris Ramūnas Butautas po rungtynių pripažino, kad jautė nemažą jaudulį startuodamas Europos čempionate. Tą jaudulį dar padidino situacija, kai ant grindų, raitydamasis iš skausmo, atsidūrė Š.Jasikevičius.

Džiaugdamasis sėkmingu startu, R.Butautas teigė, kad laimėti padėjo gerai atlikti namų darbai – puikiai išanalizuotas varžovų žaidimas. Krepšininkai gerai žinojo, ką turi daryti, ir vykdė daugumą nurodymų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.