Miestą teršė mero įmonė

Bendrovė, kurios akcijų turi ir uostamiesčio meras, centrinę miesto gatvę buvo pavertusi purvynu.

Bauda – iki 2 tūkst. litų

Šiandien bendrovės „Klaipėdos monolitas” atstovai kviečiami į savivaldybę, kad susipažintų su jiems surašytu protokolu dėl miesto švaros ir tvarkos taisyklių pažeidimo.

Protokolas bus perduotas savivaldybės administracinei komisijai, kuri spręs, kokią baudą skirti. Ji gali siekti iki 2 tūkst. litų.

„Klaipėdos monolitas” nemalonę užsitraukė todėl, kad neprižiūrėjo, jog iš statybvietės išvažiuojantiems sunkvežimiams būtų plaunami ratai, ir purvas nepatektų į miestą.

„Klaipėdos monolitas” yra Naujojoje Uosto gatvėje 7 statomo objekto generalinis rangovas.

Viešosios tvarkos skyriaus vyriausiasis specialistas Edvardas Šutinas teigė, jog bendrovės atstovai dėl to, kad teršia miestą, buvo įspėti dar praėjusį ketvirtadienį. Tačiau į pastabas nebuvo sureaguota.

„Statybininkai atidarė atsarginius vartus iš statybvietės. Prie jų nėra pastatyta sunkvežimių ratų plovimo įranga, todėl purvu buvo užteršta didelė Naujosios Uosto gatvės dalis”, – aiškino E.Šutinas.

Stovėjo su šluota

Skundo dėl teršiamos gatvės sulaukė ir Miesto ūkio komiteto pirmininkas Naglis Puteikis. Jam paskambino neprisistatęs klaipėdietis. Politikas nuvyko į statybvietę ir įsitikino, jog skundas pagrįstas.

Todėl užvakar besibaigiant darbo dienai N.Puteikis kreipėsi į savivaldybės administracijos direktorių Aloyzą Každailevičių.

Politikas pareikalavo, kad gatvės teršimas būtų nedelsiant sustabdytas. Rašte taip pat nurodyta įpareigoti „Klaipėdos monolitą” laikytis teisės aktų, bendrovei skirti administracinę nuobaudą.

N.Puteikis vakar pakartotinai kreipėsi į A.Každailevičių, nes, jo nuomone, gatvės teršimas nėra stabdomas.

„Važiuodamas pro statybvietę pamačiau tą patį vaizdą. Vienintelis skirtumas – prie išvažiavimo vartų stovėjo darbininkas su šluota, kuris, matyt, turėjo bandyti valyti išvažiuojančių sunkvežimių ratus. Tačiau šis neva valymo būdas neatitinka nei teisės aktų, nei sveiko proto reikalavimų, nes gatvė, lyginant su vakarykščiu vaizdu, yra dar labiau užteršta purvu”, – rašte teigė N.Puteikis.

Meru nesidangstė

„Klaipėdos monolito” direktoriaus pavaduotojas Romoaldas Bučinskas tikino, jog gatvė nebuvo užteršta. Esą užvakar, kai statybvietėje lankėsi N.Puteikis, gatvėje telkšojo balos.

Jis pripažino, jog dėl gatvės taršos teko diskutuoti ir su savivaldybės specialistais. Tačiau R.Bučinskas tikino, jog dabar problemų nebekyla – esą specialiai pasamdyta šlavimo mašina gatvę jau išvalė.

Pasiteiravus, ar bendrovė miesto švaros ir tvarkos taisyklių nesilaikė todėl, kad dalis jos akcijų priklauso merui Rimantui Taraškevičiui ir dėl to buvo tikimasi atlaidesnio specialistų požiūrio, R.Bučinskas tikino, jog taisyklės yra visiems vienodos.

„Mes taisyklių ir laikomės. Tačiau reikėjo statyti bokštinį kraną, gal todėl pro atsarginius vartus ir išvažiavo vienas sunkvežimis purvinais ratais”, – tikino R.Bučinskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.