JAV išbrauks Šiaurės Korėją iš teroristų sąrašo, sako Pchenjanas

Šiaurės Korėja pirmadienį paskelbė, kad Jungtinės Valstijos sutiko išbraukti ją iš terorizmą remiančių valstybių sąrašo.
To Pchenjanas seniai siekė, kad pagerintų savo statusą pasaulyje.

„JAV sutiko imtis politinio ir ekonominio kompensavimo priemonių, tokių kaip mūsų šalies išbraukimas iš terorizmą remiančių valstybių sąrašo ir visiškas sankcijų, įvestų pagal prekybos su priešiškomis valstybėmis įstatymą, panaikinimas”, – sakė Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministerijos atstovas, kurį cituoja naujienų agentūra KCNA.

Per savaitgalį Ženevoje įvykusias dvišales derybas JAV vyriausiasis derybininkas Christopheris Hillas (Kristoferis Hilas) sakė, kad ši komunistinė valstybė sutiko visiškai atsiskaityti už savo branduolinę programą ir ją panaikinti.

Pernai spalį Šiaurės Korėja įvykdė savo pirmąjį branduolinį bandymą.

„Vienas dalykas, su kuriuo sutikome, yra tam kad (Šiaurės Korėja) pateiks išsamią visų savo branduolinių programų deklaraciją ir iki šių metų pabaigos panaikins savo branduolines programas”, – sakė Ch.Hillas.

Tačiau jis neminėjo, kad Vašingtonas sutiko išbraukti Šiaurės Korėją iš terorizmą remiančių valstybių sąrašo.

Pchenjanas į šį sąrašą buvo įtrauktas remiantis vieno Šiaurės Korėjos agento prisipažinimu dėl Pietų Korėjos keleivinio lėktuvo susprogdinimo virš Mianmaro 1987 metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.