Vatikane nusižudė žandarmerijos korpuso pareigūnas

Pirmadienį nuo šautinių žaizdų mirė 25 metų elitinių Vatikano policijos pajėgų narys, pranešė Šventasis Sostas, pažymėjęs, kad tai veikiausiai buvo savižudybė.

Tai rimčiausias smurtinis incidentas Vatikane nuo 1998 metų, kai vienas Šveicarų gvardijos narys nušovė savo viršininką ir jo žmoną, o tada paleido kulką į save.

Alessandro Benedetti (Alesandras Benedetis) anksti pirmadienį su šautine žaizda galvoje buvo rastas savo vonioje Vatikano žandarmerijos kareivinėse ir buvo skubiai nugabentas į netoliese esančią Romos Šventosios Dvasios ligoninę, kur po pusantros valandos mirė.

„Pirminiai duomenys rodo, kad jaunuolis nusižudė”, – teigiama Vatikano pranešime ir priduriama, kad A.Benedetti paliko atsisveikinimo raštelį, kurį šiuo metu tiria Vatikano pareigūnai. Galimi savižudybės motyvai pranešime nenurodomi.

A.Benedetti į žandarmerijos, atsakingos už Vatikano saugumą, korpusą bandomam laikotarpiui buvo priimtas šių metų balandžio mėnesį. „Jo ankstesnis elgesys nesuteikė pagrindo būgštauti”, – pažymi Vatikanas.

Šventasis Sostas nurodė, kad atrankos į žandarus metu atliekami psichologiniai tyrimai dėl tinkamumo turėti šaunamąjį ginklą.

„Šventasis Tėvas (popiežius Benediktas XVI) labai nuliūdo, išgirdęs šią žinią, ir meldžia Dievo gailestingumo jaunajam Alessandro”, – praneša Vatikanas.

1998 metais Šveicarų gvardijos narys Cedricas Tornay (Kedrikas Tornajus) nušovė viršininką Aloisą Estermanną (Aloizą Estermaną) bei jo žmoną ir po to nusišovė pats.

Incidentą, kuris įvyko po to, kai C.Tornay nebuvo paaukštintas tarnyboje, Vatikanas pavadino „psichinės ligos priepuoliu”. C.Tornay šeima su tokia versija nesutiko.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

2 atsiliepimai į "Vatikane nusižudė žandarmerijos korpuso pareigūnas"

  1. Tikiu i Dieva, bet ne i Vatekano organizacija

    Tikriausia pareigunas buvo doras zmogus/katalikas ir negalejo toliau gyventi matant Vatikano padarytus ir dar daromus nusikaltimus.Gi tai yra viena is didziausiu mafiju pasaulije.
    Gaila zmogaus.Reikia prasyti Dievo, kad kuo greiciau Vatikanas dingtu is sio pasaulio. SUSTIPRETU KATALIKU TIKEJIMAS. NEBUTU ISNIEKINTU VAIKU.NEBUTU TO MELO APIE BAZNYCIOS ISTORIJA.

  2. Pries homoseksualistus

    Ko gero tas zmogus buvo homoseksualistu/kunigu isniekintas ir negalejo toliau gyventi tokiam skausme. Tokiu yra nemazai….. Vatekanas zinojo ir zino apie kunigu nusikaltimus, bet slepia. Leidzia toliau kunigams skriausti vaikus. Kurie daznai bando nusizudyti ar nusizudo…..Vatekano istatymais renkami is zmoniu pinigai ir bandoma bilijonais atpirkti savo nuodemes.Fui, kas tai per organizacija……????

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.