I. Rozova išsikasė politinę duobę

Kiek daugiau nei metus Seime dirbančiai klaipėdietei Irinai Rozovai gresia rimti nemalonumai – išvyka į Taline vykusią Baltijos šalių rusakalbių atstovų konferenciją jai gali kainuoti mandatą.

Tiek politinių bendražygių, tiek oponentų rūstybę politikė užsitraukė dėl to, kad į konferenciją vyko be vadovybės žinios ir pasirašė raštą, kuriuo prašoma Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir Europos Parlamentą apginti rusakalbių teises Baltijos šalyse.

Nuo tokios pozicijos jau atsiribojo Valstiečių liaudininkų ir pilietinės demokratijos (VLPD) partijos taryba bei frakcija, kuriai priklauso I. Rozova.

Pasak Seimo VLPD frakcijos seniūnės Aldonos Staponkienės, I. Rozova, kaip tautos atstovė, turi tarnauti tautai ir derinti savo veiksmus.

„Ji apie dalyvavimą konferencijoje privalėjo pranešti Seimo valdybai ir gauti pritarimą. Tai nebuvo padaryta, tad pažeistas Seimo statutas. Apie išvyką nieko nežinojome ir mes. Po tokių žingsnių mūsų frakcija įvertins įvykius ir svarstys tolesnį I. Rozovos buvimą joje”, – „Vakarų ekspresui” sakė A. Staponkienė.

VLPD frakcijos išplatintame pareiškime sakoma, kad frakcija neturinti faktų, jog Lietuvoje būtų pažeidžiamos rusakalbių teisės.

„Jeigu politinei partijai Rusų aljansas priklausančiai narei I. Rozovai tokie faktai yra žinomi, ji turėtų juos pateikti atsakingoms institucijoms Lietuvoje”, – teigiama pranešime.

Pati I. Rozova mūsų dienraščiui tikino visiškai nesuprantanti, už ką yra smerkiama ir įžvelgė politinių oponentų išpūstą burbulą.

„Tai buvo demokratiškas renginys ir aš, kaip rusakalbė, jame dalyvavau. Dalyvavo ir Latvijos, Estijos parlamentarai, tačiau niekas jokių burbulų nepūtė. Kaip tik buvo pažymėta, kad Lietuvoje rusakalbių teisės gerbiamos, vyksta glaudus bendradarbiavimas su valdžia. Kur čia kriminalas? Po jokiais dokumentais aš nepasirašinėjau”, – tikino I. Rozova.

Pasak konservatorės, Seimo narės Rasos Juknevičienės, I. Rozova neva galėjo sulaužyti priesaiką.

„I. Rozova davė priesaiką sąžiningai dirbti Lietuvai, todėl reikėtų žiūrėti, ar toks advokatavimas Rusijai nereiškia priesaikos sulaužymo”, – suabejojo ji.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

5 atsiliepimai į "I. Rozova išsikasė politinę duobę"

  1. Vania

    Išvyka į konferenciją – asmeninis reikalas. Rozovą reikėtų ir ji bus paaukštinta Seimo frakcijos.Išskyrus konservatorius,nuomonė,ypač Karoso,apie konferenciją gera.

  2. Marytė

    Jei pastatyta seime tokiam reikalui,tai karjera užtikrinta.Duobė – išmislas.Pamatysim.

  3. to vania

    kai pats k******, tai ir nuomone tokia…

  4. rimantas

    jei nemoki gyventi Lietuvoje, gyvenk T4vyn4je. linkime laimingai sugrį-ti.
    Seime turi būti Lietuv os atstovai.

  5. Lietuvis

    Meskite ta ruskalbe lauk. Tegu vaziuoja i Maskva. Argi nepakako rusu/ruskalbiu per 50 metu???? Tokius kurie vazineja po Maskva, tapti kunigaikstiene ar susitikti su tuo Kedainiu apgaviku, ar kiti Lietuvos valdzios „pareigunai”, net ir buves premijeras, JIE VISI YRA LIETUVOS KENKEJAI.MESKITE JUOS LAUK. LIETUVIAI NEBALSUOKITE UZ JUOS. SUOGANIZUOKITE NAUJA PARTIJA, KURI DIRBS LIETUVAI IR LIETUVOJE GIMUSIEMS LIETVIAMS, O NE RUSAKALBIU NAUDAI.l

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.