Festivalyje – šokiai juodais ir raudonais drabužiais

Didžiausio Lietuvoje šokių muzikos festivalio „Pure Future” rengėjai ruošiasi baigiamajam akordui. Balandį pradėję su „White Future”, rugpjūtį – su fiesta Trakų pilyje, rugsėjo 8-osios vakarą Vilniuje, pramogų centre „Forum Palace”, užbaigs sezoną su „Black Future”.

Stiliaus ir aistros derinys

Specialiai į šį karnavalą atvyksta britas didžėjus Dave’as Millsas. Be žvaigždės iš Didžiosios Britanijos, renginio publiką linksmins madingiausių šiandienos sostinės didžėjų komandų „Mixmasters” ir „Bad girls” atstovai sutuoktiniai Justin Xara ir Julija Fedotova.

Paskutiniame šiais metais šokių muzikos festivalyje laukiami tie, kurie vilkės juodos ir raudonos spalvos drabužiais. Pripažinti mados klasikai teigia, jog juoda spalva atskleidžia asmenybės seksualumą, vidinį grožį, paslaptingumą, o raudona, anot vieno žymiausių italų dizainerio Roberto Cavalli, – tai stilingų vyrų ir aistringų nevaržomas linksmybes mėgstančių seksualių moterų spalva.

Plazminiai ekranai, centre pakelta scena, iš keturių pusių į visus kampus sklindantis garsas, madingos apšvietimo sistemos – tokius efektus žada šiemetinis šokių ir mados festivalio uždarymas „Black Future 2007”.

Spalvinga biografija

Rugsėjo 8-ąją prasidėsianti šiuolaikinės muzikos fiesta truks iki paryčių. Pasak renginio organizatorių, kiekvienas žiūrovas matys naujus klubinės scenos veidus ne tik iš labai aukštai, bet ir iš visų pusių. Scena, kaip ir tradiciškai kompanijos „Future Culture” renginiuose, bus apvali. Muzika, garsas, šviesos, vaizdo projekcijos įsuks šokėjus į patį įvykių sūkurį – leis pasijusti fiestos centre.

Renginyje grosiantis britas D.Millsas – nenaujas veidas šokių muzikos mėgėjams. Jo biografija išties spalvinga. Jis yra grojęs kartu su tokiais grandais kaip Layo & Bushwacka, Mr. C., „Peace Division”, „Slam” ir Danny Howellsas. Britui yra tekę organizuoti vieną didžiausių Londono radijo stoties „Radio 1” fiestų „Big Weekend”. Čia D.Millsas grojo su šokių muzikos žvaigždėmis „Chemical Brothers”, Sanderiu Kleinenbergu ir Ericku Morillo. Kadaise D.Millsui vienoje scenoje yra tekę stovėti ir su „Deep Dish” bei Steve Lawleriu.

D.Millso „miksai” nuolat sukasi klausytojų minias sutraukiančių britų radijo stočių „Mos Radio”, „Vibe 101”, „BBC Wales” ir „Bass FM” eteryje.

Sutuoktinių šou

Renginyje prie plokštelių grotuvų stos lietuvių klubinės kultūros atstovai sutuoktiniai Justin Xara ir J.Fedotova. Justin Xara – šiandien vienas populiariausių užsienyje lietuviškos šokių muzikos autorių bei didžėjų.

Šiemet kovą išleistas Justin Xara ir jo žmonos J.Fedotovos singlas „La Discotheque”.

„Dėl mano solinės didžėjaus ir prodiuserio veiklos pasakysiu tik tiek, kad kitų metų pradžioje galvoju įrašyti naują originalų kūrinį, kuriame skambės vieno žinomo, „Eurovizijoje” dalyvavusio kūrinio motyvas”, – paslaptingai šyptelėjo Justin Xara.

Tai neturėtų stebinti, nes Justin Xara kompozicijas jau kurį laiką groja ir didžiausi planetos šokių muzikos dievai – Sasha, Pete’as Tongas, Fergie, Hernanas Cattaneo, Luke’as Fairas, S.Kleinenbergas ir daugelis kitų.

J.Fedotova – viena iš nedaugelio Lietuvoje merginų didžėjų. Kadangi „Black Future” ne tik muzikos, bet ir mados bei stiliaus renginys, rengėjai pirmąsyk nutarė pasikviesti pagroti būtent ją. Gabi mergina išsiskiria tuo, jog pradėjusi groti akimirksniu pajaučia „pulsą” ir netrukus tampa neatsiejama pašėlusių vakarėlių dalimi.

8 kosminės temos

Tie, kurie Trakų pilies pusiasalyje rugpjūtį nespėjo pamatyti „Pure Future” šokėjų pristatomų kostiumų, dabar galės nužvelgti juos iš arti. Scenoje įspūdingus šokius ir originalius kostiumus pristatys seksualiai atrodančios šokių teatro atstovės. Šokėjų kostiumai sukurti pagal specialų užsakymą. Iš viso sukurtos aštuonios kosminės temos. Tai „Space Cabaret” („Mulen Ružo” temos kostiumas su kosminiu nuokrypiu), „Lara Croft” (kultinio filmo bei komiksų veikėjos Laros Croft kostiumas su ypatingomis detalėmis), „Boxsing Girl” (charakteringas kovotojos kostiumas su tikrais „boxsing style” aksesuarais), „Futurama 1”, „Futurama 2” (kosminės temos kostiumai su šviečiančiomis detalėmis), „Rock my Amadeus” („Crazy Rock” stiliaus kostiumas), „Fight and Style” (kovotojo vyro kostiumas su „Fashion” elementais), „SM Dancer” (stilizuotas šokėjo kostiumas su odinėmis ir geležinėmis detalėmis).

Specialus DVD

Stilingo karnavalo „Black Future” publikai agentūra „Future Culture” pristatys išskirtinį projektą: DVD filmą, kuriame bus vaizdai iš visų trijų festivalių.

„Nekantriai laukiame būsimo renginio fotografijų. Jas gavę iš karto pradėsime programavimo darbus. Būsimasis DVD – tai tarsi visų festivalių vaizdinė ataskaita”, – sako pagrindinis didžiausių šokių muzikos festivalių prodiuseris Mindaugas Jonaitis.

Per trejus metus festivalius aplankė apie 30 tūkst. šokių muzikos gerbėjų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.