Dėl Plesecko kosmodrome tarnavusio eilinio mirties praporščikui Kalininui pareikštas kaltinimas pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius

Tiriant baudžiamąją bylą dėl Plesecko kosmodrome tarnavusio eilinio žūties, pareikštas kaltinimas jį mirtinai sumušusiam praporščikui.

Praporščikas Vadimas Kalininas kaltinamas sąmoningai padaręs didžiulę žalą sveikatai ir sukėlęs nukentėjusiojo mirtį, taip pat pareiginių įgaliojimų viršijimu bei smurto naudojimu, – sakoma Generalinės prokuratūros pranešime, kuris trečiadienį skelbiamas žinybos tinklalapyje.

Rugpjūčio 15-osios naktį eilinius Sergejų Sinkoneną ir Vadimą Dzgojevą sumušė Plesecko poligono kariškiai Viktoras Balis ir praporščikas V.Kalininas. Vėliau S.Sinkonenas mirė.

„Šiuo metu kapitonui V.Baliui, įtariamam šiuo nusikaltimu, skirtas medicininis patikrinimas”, – pažymima pranešime.

Vyriausioji karinė prokuratūra paaiškino, kad iš pradžių baudžiamoji byla buvo iškelta dėl pareiginių įgaliojimų viršijimo, bet dabar kaltinimas sugriežtintas.

Ji taip pat pranešė, kad „gydytojams psichiatrams paskelbus savo išvadas dėl šių nusikaltimų, bus pareikštas kaltinimas ir kapitonui V.Baliui”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.