Į Latviją gali grįžti daugių daugiausia trečdalis išvykusiųjų uždarbiauti, prognozuoja ministras

Latvija gali tikėtis sugrįžtant daugių daugiausia trečdalio savo gyventojų, išvykusių ieškoti geriau apmokamo darbo į užsienį, sakė ministras visuomenės integracijos klausimais Oskaras Kastėnas interviu, trečiadienį išspausdintame laikraštyje „Dienas Bizness”.
„Šiuo metu sunku pasakyti, kiek žmonių gali grįžti, nes tai susiję su daugeliu veiksnių. Pirmiausia tai priklauso nuo ekonominės padėties šalyje. Kitų Europos šalių patirtis byloja, kad grįžta maždaug trečdalis išvykusiųjų ir, manau, į šį skaičių galime orientuotis. Jei išvažiavo 60 000, tai daugių daugiausia, į ką galime orientuotis, – 20 000 gyventojų – toks mūsų tikslas”, – sakė jis.

Ministras pripažįsta, kad viena iš priežasčių, verčiančių tautiečius važiuoti į užsienį – nepakankamos pajamos; ją galima pašalinti keliant gyvenimo lygį regionuose.

„Regioninė reforma, be abejo, ne stebuklinga lazdelė, išspręsianti daugelį problemų. Bet jei mums pavyks užbaigti šią reformą, taip pat sutvarkyti infrastruktūrą, kad žmonių mobilumas ir kaime padidėtų, tuomet, manau, spręsti šį klausimą sektųsi geriau”, – sakė jis.

Paklaustas apie galimybę peržiūrėti mokesčius O.Kastėnas atsakė, jog tokių pasiūlymų šiuo metu jo sekretoriatas negavo.

Jis pripažino, kad Latvija bus priversta įsivežti darbo jėgą iš užsienio, jei nepavyks sustabdyti išvykstančiųjų srauto ir padidinti darbo jėgos mobilumą šalyje.

Ministrui vadovaujant parengtas informacinis pranešimas apie tuos veiksmus, kurių būtina imtis norint grąžinti latvius į tėvynę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.