Santariškių klinikose ligoniai maitinami apgailėtinai, teigia specialistai

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VVMVT) inspektoriai Santariškių klinikose nustatė maisto pateikimo pacientams ir laikymo pažeidimus.
Kaip pranešė VVMVT, nustatyta, kad antro patiekalo garnyro svoris buvo mažesnis negu nurodoma receptūroje ir valgiaraštyje, o ligoniams pateikiamų karštų patiekalų temperatūra buvo apie 45 laipsnių karščio.

Pasak tarnybos vyriausiosios gydytojos higienistės Ramunės Barkauskaitės, minimali karšto patiekalo temperatūra vartotojui turi būti 68 laipsniai karščio. Pagamintą maistą taip pat būtina laikyti ne žemesnėje kaip 68 laipsnių temperatūroje.

VVMVT inspektoriai atliko patikrinimą bendrovėje „P.Dussmann UAB”, kuri gamina ir tiekia maistą Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikoms – Onkologijos institutui, Vilniaus universiteto vaikų ligoninei, Dermatovenerologijos centrui. Ši bendrovė taip pat aptarnauja maisto paruošimo skyrių Psichiatrijos ligoninėje.

Pasak pranešimo, patikrinimo metu nustatyti teisės aktų reikalavimų pažeidimai, už kuriuos bendrovės maitinimo paslaugų direktoriui skirta 750 litų bauda, o Psichiatrijos ligoninės maisto paruošimo skyriaus objekto vadovei – 260 litų bauda.

R.Barkauskienės teigimu, Santariškių vaikų ligoninės maisto paruošimo skyriuje patikrinimo metu nebuvo karšto tekančio vandens, nekokybiškai išplauti ligonių indai, dalis jų apdaužytais kraštais, pagrindinės dietos patiekalai gaminti nesivadovaujant suderintu valgiaraščiu.

„Nustatyta, kad nesilaikoma patalpų ir inventoriaus priežiūros reikalavimų, laiku neatliekami remonto darbai, nekokybiškai plaunamas ne tik gamybinis inventorius bet ir indai, kuriuose teikiamas maistas ligoniams”, – tvirtino R.Barkauskienė.

Be kitą ko, buvo taip pat nustatyta, kad maistas klinikose būdavo pakartotinai užšaldomas.

Vilniaus miesto valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba raštu informavo Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų, Onkologijos instituto ir Vilniaus universiteto vaikų ligoninės administracijas apie nuolat nustatomus pažeidimus.

Bendrovė nurodytus trūkumus privalės ištaisyti per 10 darbo dienų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Santariškių klinikose ligoniai maitinami apgailėtinai, teigia specialistai"

  1. gs

    TAIP TEN MAISTAS BEPROTISKAI SLYKSTUS, PADEKLAI LIMPA RIEBALUOTI, INDAI NESVARUS IR SMIRDA FUI.JUOKINGA PARSIDAVE SANTARISKES DUSMANUI O JUK PACIENTO MITYBA YRA LABAI SVARBI JO SVEIKIMUI

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.