Lietuva remia Makedonijos euroatlantinius siekius, teigia UR ministras

Makedonijoje viešintis užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas išreiškė Lietuvos paramą šios Balkanų valstybės siekiui įstoti į Europos Sąjungą ir NATO.
Kaip trečiadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija, rugpjūčio 29-30 dienomis Makedonijoje viešintis P.Vaitiekūnas šią Lietuvos poziciją išsakė susitikime su Makedonijos kolega Antonio Milošoski.

P.Vaitiekūnas įvardijo sritis, kuriose Lietuvos ekspertai galėtų konsultuoti Makedoniją kelyje į ES, ir pažymėjo, kad Lietuva yra pasirengusi aktyviau bendradarbiauti su Makedonija Briuselyje.

Ministras taip pat pažymėjo, kad tolesniam Makedonijos ir ES santykių gilinimui labai svarbios kryptingos reformos Makedonijoje.

Susitikimuose su Makedonijos prezidentu Branko Crvenkovski, Parlamento pirmininku Ljubisa Georgievski ir premjeru Nikola Gruevski P.Vaitiekūnas pabrėžė didėjantį Lietuvos verslininkų susidomėjimą investicine aplinka Makedonijoje, kurį atspindi ministrą vizito metu lydinti verslininkų delegacija.

Lietuvos ir Makedonijos užsienio reikalų ministrai pasirašė pirmąją Lietuvos ir Makedonijos dvišalę tarpvyriausybinę – Pajamų ir kapitalo dvigubo apmokestinimo išvengimo – sutartį.

Susitikimuose taip pat buvo aptartos dvišalio bendradarbiavimo perspektyvos, Lietuvos siekiai pirmininkauti ESBO, regioninis bendradarbiavimas ir padėtis Vakarų Balkanų regione.

Makedonijos atstovai dėkojo už Lietuvos vyriausybės suteiktą paramą Makedonijai kovojant su gaisrais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.