Buvęs Kaczynskių sąjungininkas prabilo apie „lenkišką Votergeitą”

Lenkiją valdančių dvynių Kaczynskių (Kačynskių) buvęs sąjungininkas antradienį apkaltino ministrą pirmininką Jaroslawą Kaczynskį (Jaroslavą Kačynskį) slapta klausius jo ir kito vicepremjero pokalbių, pavadinęs tai „lenkišku Votergeitu”.
„Turime beprecedentį reikalą, lenkišką Votergeitą”, – sakė kraštutinių dešiniųjų pažiūrų politikas Romanas Giertychas (Romanas Gertychas), paminėdamas aštuntojo dešimtmečio JAV politinį skandalą, dėl kurio turėjo atsistatydinti prezidentas Richardas Nixonas (Ričardas Niksonas).

„Pokalbių klausymasis politiniais sumetimais, mėginimas areštuoti kolegas iš vyriausybės yra operacija, neatitinkanti jokių normų, nebent tas, kurių laikosi gangsteriai”, – sakė jis.

Šie kaltinimai pasigirdo artėjant rugsėjo 7-ajai, kai Lenkijos parlamentarai turės nuspręsti, ar paleisti Seimą ir tokiu būdu atverti kelią surengti šalyje pirmalaikius visuotinius rinkimus.

R.Giertychas kalbėjo apie buvusio vidaus reikalų ministro Januszo Kaczmareko (Janušo Kačmareko) liudijimą, kuris buvo perskaitytas antradienį ryte už uždarų durų vykusiame parlamento posėdyje.

Posėdis buvo nutrauktas, kai buvo paskelbta informacija, leidžianti įtarti, kad vyriausybės nariai gali būti susiję su slaptu pokalbių pasiklausymu, žurnalistams sakė parlamentarai, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Opozicijai pavyko pasiekti, kad būtų paskelbta dviejų savaičių pertrauka. Ji taip pat paprašė išklausyti du galimus įtariamo slapto pasiklausymo liudininkus.

R.Giertychas tvirtina, kad ministrui pirmininkui pavaldūs pareigūnai klausėsi jo pokalbių su Andrzejumi Lepperiu (Andžejumi Leperiu), populistinės partijos „Savigyna” lyderiu, kuris anksčiau taip pat užėmė vicepremjero postą.

R.Giertychas vadovauja ultrakatalikiškai Lenkų šeimų lygai.

Jis buvo atleistas iš vicepremjero posto rugpjūčio viduryje, kai Kaczynskiai nusprendė išformuoti savo dešiniojo sparno koaliciją ir pamėginti rudenį, dviem metais anksčiau numatyto laiko, organizuoti pirmalaikius rinkimus.

Jei rugsėjo 7 dieną du trečdaliai parlamentarų pritars tam, kad būtų paleistas Seimas, rinkimai galės būti surengti spalio 21-ąją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.