Keturiems išeiviams iš Čečėnijos pareikštas kaltinimas Politkovskajos nužudymo byloje, pranešė advokatas

Žurnalistės Anos Politkovskajos nužudymo byloje kaltinimas pareikštas keturiems kaltinamiesiems, išeiviams iš Čečėnijos, pranešė antradienį vieno iš suimtųjų advokatas.
Šis ketvertas- tai broliai Machmudovai ir Mahomedas Dimelchanovas. Jų pavardės spaudoje pasirodė antradienį kartu su kitų suimtųjų pavardėmis. Generalinė prokuratūra šios informacijos kol kas nekomentuoja.

Rusijos prokuratūra pirmadienį pranešė sulaikiusi 10 įtariamųjų.

Generalinis prokuroras Jurijus Čiaika spaudos konferencijoje pranešė, kad žurnalistės A.Politkovskajos nužudymą organizavo nusikalstama grupuotė, su kuria susiję išeiviai iš Čečėnijos respublikos, taip pat buvę ir dabartiniai teisėsaugos institucijų darbuotojai.

Pasak J.Čiaikos, žurnalistės nužudymo ir kitų nusikaltimų pėdsakai leidžia įtarti Kremliaus politikos priešininkus, gyvenančius užsienyje.

A.Politkovskajos nužudymas „visų pirma naudingas tiems žmonėms ir struktūroms, kurie nori destabilizuoti padėtį šalyje, pakeisti konstitucinę tvarką, sukelti krizę, grąžinti šalį prie buvusios valdymo sistemos, kur viską sprendžia pinigai ir oligarchai”, – pranešė prokuroras.

Jis taip pat informavo, kad A.Politkovskaja pažinojo jos nužudymo užsakovą ir buvo ne kartą su juo susitikusi.

Prokuroras sakė, jog surinkus pakankamai įrodymų bus pareikalauta šio žmogaus ekstradicijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Keturiems išeiviams iš Čečėnijos pareikštas kaltinimas Politkovskajos nužudymo byloje, pranešė advokatas"

  1. tipo b**t

    dabar nepinigai viska sprendzia ir ne oligarchai. urodai jus vargshai buvot ir busit tokie, niekada zmones nebuvot ir nebusit.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.