Futbolininkas M.Kalonas grįžo į Rusiją

Lietuvos rinktinės futbolininkas Mindaugas Kalonas tęs karjerą Rusijoje – 23 metų saugas pasirašė dvejų metų kontraktą su šios šalies „Premjer” lygos Krasnodaro „Kuban” klubu.

„Žinau, kad mano interesams atstovaujanti kompanija vedė derybas su trimis Rusijos klubais. Pasirašiau kontraktą su „Kuban”, nes noriu kuo daugiau žaisti”, – „Lietuvos žinioms” kalbėjo M.Kalonas.

„Kuban” kovoja dėl išlikimo Rusijos „Premjer” lygoje. Krasnodaro klubas per 21 turą buvo surinkęs 24 taškus, prieš vakarykštį mačą su Permės „Amkar” užėmė dvyliktąją lentelės poziciją. M.Kalonas į vakarykštį mačą jau buvo registruotas.

Lietuvos futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Algimantas Liubinskas pabrėžė: „Gerai, kad rinktinės futbolininkas pateko į aukštesnio lygio čempionatą. Bet svarbiausia, kad dabar Mindaugas gautų žaisti, nes sėdėdamas ant atsarginių suolelio netobulėsi.”

Nedidukas, staigiu ir technišku žaidimu pasižymintis M.Kalonas nacionalinei komandai atstovavo 12 kartų. Jis kilęs iš Varėnos, bet nuo mažų dienų keletą kartų per savaitę vykdavo treniruotis į Vilnių.

M.Kalonas grįžo į Rusiją. Būdamas 19-os jis buvo pasirašęs kontraktą su Kazanės „Rubin”, bet šiame klube įsitvirtinti nepavyko. Po šio nesėkmingo karjeros etapo futbolininkas trumpam buvo išvykęs į Portugaliją, o pastaruosius dvejus metus M.Kalonas žaidė Latvijoje. Jis atstovavo Benjamino Zelkevičiaus vadovaujamai Liepojos „Metalurgs” komandai, bet neseniai abipusiu susitarimu sutartis su Latvijos komanda nutraukta.

Prieš kelias savaites M.Kalonas treniravosi Ramenskojės „Saturn” klube, bet dėl didelės konkurencijos šios Rusijos ekipos treneriai lietuviui negarantavo vietos pagrindinėje komandoje.

Šį sezoną M.Kalonas tapo devintu Lietuvos futbolininku Rusijoje. Deividas Šemberas atstovauja Maskvos CSKA, Žydrūnas Karčemarskas ir Arūnas Klimavičius – Maskvos „Dinamo”, Robertas Poškus – „Rostov”, Edgaras Česnauskis – Ramenskojė „Saturn” („Saturn” gynėjas Rolandas Džiaukštas dar negali rungtyniauti dėl atliktos operacijos), Evaldas Raziulis – Samaros „Krylja Sovetov” dublerių ekipai, o Ignas Dedura neseniai sugrąžintas į Maskvos „Spartak” paraišką.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.