Krepšininkai Vilniuje taiso paskutines spragas

Dieną Lietuvoje atsipūtę šeštadienį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės nariai vėl tęsė pasirengimą Europos vyrų krepšinio čempionatui.

Vilniuje krepšininkai treniruosis iki pat išvykos į Ispanijoje vyksiančias Senojo žemyno pirmenybes.

L.Kleiza barzdos nesiskus

Šeštadienio rytą Lietuvos rinktinės žaidėjai treniravosi lauke (beveik valandą bėgiojo Vingio parke) ir treniruoklių salėje. Vakarinė treniruotė vyko krepšinio salėje. Rytinėje treniruotėje nebuvo matyti brolių Darjušo ir Kšyštofo Lavrinovičių. Pasirodo, broliai atidirbo penktadienį, o šeštadienį paprašė laisvos dienos.

Treniruoklių salėje fizinio rengimo treneris Virginijus Mikalauskas negailėjo patarimų krepšininkams, jų teiravosi, kaip sekasi, kai kuriuos truputį pabardavo: „Simai, norėčiau matyti tave dirbantį, o ne besikalbantį”, – taip S.Jasaitį, besikalbantį su žurnalistais, drausmino V.Mikalauskas.

Treniruotės pabaigoje keletą pratimų atliko ir trenerio asistentas Rimas Kurtinaitis.

Po rytinės treniruotės su krepšininkais buvo leista pabendrauti žurnalistams, tačiau ne visi žaidėjai tuo buvo patenkinti. „Ar leisite ramiai dirbti?” – filmuojantiems žiniasklaidos atstovams priekaištavo Šarūnas Jasikevičius.

Geros nuotaikos nestokojo vienas pirmųjų treniruotę baigęs Linas Kleiza.

„Lietuvos žinioms” jis teigė, jog nutarė barzdos nesiskusti. Ją nusiskus tik tuo atveju, jei lietuviams nesiseks.

Paklaustas, ar jam geriau žaisti kaip sunkiajam krašto puolėjui, Linas juokavo: „Žaisdamas ketvirtu numeriu turiu daug pranašumų – mažai kuris iš sunkiųjų krašto puolėjų gali mane uždengti, o aš kovoti galiu su visais. Pažiūrėkite į Paulių – sveria 130 kilogramų, o aš lieknas ir gražus.”

Rytoj krepšininkai vėl turės poilsio dieną. O trečiadienį rinktinė treniruosis Vilniaus „Siemens” arenoje, kur vakare jų lauks paskutinės kontrolinės rungtynės prieš čempionatą su Vilniaus „Lietuvos rytu”.

Varžovai nesnaudžia

Vakar finale susitiko Turkijos ir Kroatijos rinktinės. Pusfinalyje būsimieji lietuvių varžovai Europos pirmenybėse Turkijos krepšininkai 91:80 (17:17, 23:23, 27:19, 24:21) įveikė Serbijos ekipą. 17 taškų nugalėtojams pelnė Mehmetas Okuras, po 16 – Ibrahimas Kutluayus ir Enginas Asturas, 14 – Hidayetas Turkoglu.

Iš serbų išsiskyrė Darko Miličičius ir Marko Jaričius, jie pelnė atitinkamai 23 ir 15 taškų.

Kitame pusfinalyje kroatai 99:53 (23:13, 25:15, 19:6, 32:19) įveikė lenkus.

Rezultatyviausiai iš nugalėtojų rungtyniavo Kauno „Žalgirio” gynėjas Marko Popovičius, jis pelnė 23 taškus.

Kita lietuvių varžovė Vokietijos rinktinė „SuperCup” turnyre Vokietijoje iškovojo dvi pergales. Vokiečiai per pirmas rungtynes 69:51 (18:16, 18:13, 16:10, 17:12) įveikė portugalus, o per antrą susitikimą 66:65 (22:7, 10:15, 23:20, 11:23) šventė pergalę prieš rusus.

Aštrėja kova dėl kelialapio

Atrankos varžybose dėl vienintelio kelialapio į Europos čempionatą baigtos pirmo etapo kovos. Rugpjūčio 29-31 dienomis Menorkoje (Ispanija) dėl kelialapio kovos Bosnijos ir Hercegovinos, Makedonijos bei Izraelio rinktinės. A grupėje trys komandos (Bosnija ir Hercegovina, Vengrija ir Bulgarija iškovojo po dvi pergales, tad dėl geresnių rodiklių pirmąją vietą grupėje užėmė bosniai. Iš B grupės taip pat tik dėl geresnio tarpusavio rungtynių balanso makedonai aplenkė taip pat tris susitikimus laimėjusią Estijos komandą. C grupėje po penkias pergales iškovojo Izraelio ir Belgijos rinktinės. Šeštadienį Izraelio krepšininkai svečiuose belgams nusileido 74:83, tačiau pirmą dvikovą žydai buvo laimėję 19 taškų (85:66).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.