Atrodykite madinga ir profesionali

Kone kiekviena moteris ruošdamasi į darbą susiduria su vasaros dilema: rengtis lengvai ar profesionaliai? Pasirodo, lengvi vasariniai drabužiai visai nekenkia rimtos darbuotojos įvaizdžiui. Jei įsiminsite kelis patarimus ir vengsite stiliaus klaidų, net karščiausiomis vasaros dienomis darbe atrodysite nepriekaištingai.

Suknelės

Žinoma, paplūdimio suknelė suteikia laisvės ir gaivumo pojūtį šiltomis vasaros dienomis, bet įstaigoje ji gali sukelti nedviprasmiškus bendradarbių šypsnius. Norėdama išvengti nereikalingų pašaipų, turėtumėte rasti aukso vidurį tarp griežtos mokytojos aprangos ir gilių iškirpčių mėgėjos Erin Brockovitch stiliaus.

Patarimai:

* Prie lengvų ir ryškių suknelių derinkite metalinius ar blizgius papuošalus. Ryškios aprangos detalės šiemet madingos!

* Atminkite – suknelė atrodys dailiai dėvint ne tik aukštakulnius, bet ir… sportinius batelius, kuriuos rekomenduoja garsūs dizaineriai.

* Dryžuota paplūdimio suknelė atrodys „rimčiau”, jei prie jos priderinsite švarkelį trumpomis rankovėmis ir apsijuosite diržu. Atminkite, kad einate į darbą, todėl vakarėlių švarkelis netinka.

Klaidos:

* Nedėvėkite drabužių, pro kuriuos aiškiai matyti liemenėlės kontūrai ar spalva. Raudona liemenėlė turi likti tik tarp jūsų ir jūsų išrinktojo, net jei pastarasis ir dirba kartu su jumis.

* Venkite suknelių labai giliomis iškirptėmis, jei nenorite blaškyti aplinkinių dėmesio. Tokia apranga tikrai neleis susikaupti!

* Nedėvėkite rūbų ilgomis rankovėmis ar golfų, nes jie gali sukelti prakaitavimą. Nemalonus prakaito kvapas trikdo aplinkinius ir sėkmės tikrai negarantuos.

Sijonai

Visada turėkite bent kelis sijonus savo drabužių spintoje. Sijonai puikiai gelbsti nuo karščio ir niekas nė nemanys, kad atrodote netinkamai. Dizaineriai itin rekomenduoja ilgus margus sijonus, kurie tiks prie jau turimų švarkelių.

Patarimai:

* Dėvėkite lengvus aptemptus švarkelius ar medvilnines palaidinukes su lininiais sijonais. Atrodysite elegantiškai ir neprovokuojamai.

* Atminkite, kad prie sijonų labai tinka palaidinukės trumpomis rankovėmis.

Klaidos:

* Venkite trumpų sijonų, vos dengiančių užpakaliuką. Jūsų grakščios kojos traukte traukia vyrų dėmesį, tačiau labai trumpus sijonus vertėtų pasilaikyti paplūdimiui ar… na, tik paplūdimiui.

* Nedėvėkite itin baltų drabužių. Geriau pagalvokite apie praktiškesnius rūbus.

Palaidinukės

Renkantis vasaros palaidinukę dėvėti darbe, iš po jos neturėtų kyšoti liemenėlė, nuogas liemuo, jos iškirptė neturėtų būti per daug gili. Yra didelis moteriškų palaidinių, kurios leidžia nenukrypti nuo šios taisyklės, pasirinkimas.

Patarimai:

* Nusipirkite baltus marškinėlius, su jais nebus nei karšta, nei šalta, jei orai atvės.

* Šį sezoną itin madingos apskritimais išmargintos palaidinukės. Jei tokios nepavyksta rasti, prie kasdieninės aprangos derinkite madingus karoliukus.

Klaidos:

* Nedėvėkite palaidinukės be liemenėlės.

* Korseto tipo marškinėliai be petnešėlių visiškai netinka eiti į darbą, kad ir kokie madingi jie atrodytų.

Kelnės ir šortai

Rengiatės į susitikimą ir norite apsivilkti kostiumą? Vien mintis apie šią aprangą verčia galvoti apie dezodorantą… Atsipalaiduokite – vasariniai kostiumai nėra „tvankūs”, ypač jei vietoj kelnių dėvėsite plačius šortus, kurie dabar labai madingi. Prie švarkelio tinka ilgi šortai (ligi kelių ar vos žemiau kelių).

Patarimai:

* Plačios kelnės puikiai tiks prie lengvos palaidinukės ir švarkelio. Naujas „vyriškas” stilius užtikrins rimtą išvaizdą.

* Prie kelnių su diržu dera švarkelis. Taip atrodo idealus kasdieninis darbo kostiumas!

* Jei norite būti madinga – dėvėkite lengvo medvilninio audinio kelnes.

Klaidos:

* Nedėvėkite rūbų, iš tolo primenančių seksualiąją blondinę Daisy Dukes. Nebent norėtumėte, kad dėl nepadorios išvaizdos jus išsiųstų namo.

* Nedėvėkite suplyšusių drabužių, net jei bandote sukelti kolegų užuojautą. Kai viršininkas jums pareikš papeikimą, imsite pati savęs gailėtis…

Klaidos:

* Nedėvėkite labai trumpų šortų. Kaip galite sužinoti, kad jie per trumpi? Išsikiša apatiniai ar virsta „riebaliukai”, o jūsų „slaptą” tatuiruotę virš užpakaliuko mato visi.

Avalynė

Darbo aprangos taisyklės gali būti labai griežtos. Kartais darbdaviai nurodo, kokią avalynę galima nešioti vasarą. Dažniausiai tinka bateliai atviru priekiu. Gera priežastis apsipirkti!

Patarimai:

* Nešiokite lakuotus aukštakulnius, basutes ar batelius su skylutėm. Su tokia avalyne vasariniai kostiumėliai ir suknelės atrodys dailiau!

* Sutvarkykite kojų pirštų nagus ir padenkite juos šviesiai rožinės ar neutralios spalvos laku. Niekas taip negadina gerų basučių išvaizdos, kaip netvarkingai apkarpyti nagai.

Klaidos:

* Atminkite: šlepetes avėti darbe netinka. Kartojame: jos darbe netinka. Kad ir kokios jos būtų dailios ir blizgios, su šlepetėmis jūsų apranga atrodys prastai ir neprofesionaliai.

* Nenešiokite batelių, kuriuos avint neįmanoma vaikščioti. Aukštakulniai – gražu, bei jei griūsite eidama koridoriumi, verslo susitikimas pasmerktas pražūčiai. Minkšti ir patogūs bateliai gali būti puikus sprendimas.

Makiažas ir plaukai

Karšti orai dažniausiai asocijuojasi su garbanotais plaukais ir… varvančiu makiažu. Veido kosmetiką reikia rinktis itin atidžiai!

Patarimai:

* Tvarkingai sušukuokite plaukus ar suriškite uodegėlę. Net ir nebrangios plaukų priežiūros priemonės padės sutvarkyti palaidus plaukus.

* Stenkitės atrodyti kuo natūraliau, rinkitės lengvus toninius kremus.

Klaidos:

* Netamsinkite akių juodu kontūriniu pieštuku ar tušu, kitaip atrodysite kaip JAV televizijos žvaigždė Tammy Faye Messner.

* Nepadauginkite kvepalų. Saiko jausmas visada pravers!

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Atrodykite madinga ir profesionali"

  1. bigcatwar

    paemus neeiciau prie aprasytos tiesiog kadangi bus ne atvira,nemegstu naivumo.. Per daug grubu naivu, nemalonu dirbtina. ner atvirumo..nea primitivasssss Chrrrr

  2. olimpija

    Geriau tada dar skarte uzsirist…tikra bobute busi.Kogi nesirengti sexualiai….juk gyvename del vyru…ir norime ju demesio……..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.