Šiaulių politikas Sūduvoje ištvėrė vos mėnesį

Iš bendrovės „Marijampolės pieno konservai” generalinio direktoriaus pareigų atsistatydino tik kiek daugiau nei mėnesį įmonei vadovavęs buvęs Šiaulių miesto meras Vytautas Juškus.

Vytautas Juškus atsisveikino su daugiau nei šešiais šimtais „Marijampolės pieno konservų” darbuotojų. Jis buvo šeštasis įmonės generalinis direktorius.

„Pats išėjau iš šio darbo, bet aplinkybių nenorėčiau komentuoti”, – vakar LŽ sakė telefonu pakalbintas Šiaulių politikas. Apie priežastis, privertusias atsisakyti darbo Marijampolėje, V.Juškus viešai žada kalbėti tik kitą savaitę. „Tikiuosi, kad pirmadienį ar antradienį jūs apie tai sužinosite”, – sakė jis.

V.Juškus neigė kalbas, kad atsistatydinti jam teko dėl nesutarimų su įmonės savininkais. „Ten ir įmonės padėtis gera, ir vadovai geri, kol kas nieko daugiau kalbėti nenoriu”, – sakė jis.

Vadovauti vienai didžiausių šalies pieno perdirbimo įmonių V.Juškus pradėjo liepos pradžioje. Tuomet politikas sakė, esą apsispręsti važiuoti į Marijampolę nebuvę lengva – svarstęs beveik visą mėnesį.

„Siūlymą vadovauti maisto pramonės įmonei priėmiau kaip naują gyvenimo iššūkį, savotišką jėgų išbandymą”, – prisipažino V.Juškus. Pasak jo, dėl šio darbo teko atsisakyti dėstytojavimo Šiaulių universitete. Šiaulių miesto tarybos nario mandatą V.Juškus išsaugojo, nes su naujaisiais darbdaviais buvo sutaręs, kad dalyvauti kartą per mėnesį rengiamuose tarybos posėdžiuose jam bus sudarytos galimybės.

Liepą pristatydamas naują „Marijampolės pieno konservų” generalinį direktorių bendrovės valdybos pirmininkas Raimondas Karpavičius tikino, kad vadovo paieškos užtruko beveik 10 mėnesių. Esą buvo ieškoma tokio, kuris „sugebėtų įmonės interesus ginti visuose valdžios ešelonuose”.

V.Juškaus kandidatūra pasirinkta iš keleto galimų, tarp jų buvo ir specialistų iš Vokietijos, Olandijos, Rusijos. Jam buvo sudarytos sąlygos kiekvieną penktadienį po darbo išvykti į Šiaulius, o sekmadienio vakarą vėl atvykti. V.Juškus apsigyveno įmonėje įkurtuose svečių namuose.

Kas atsitiko, kad V.Juškus nusprendė atsisakyti „Marijampolės pieno konservų” vadovo pareigų, LŽ vakar ne kartą bandė paklausti ir įmonės valdybos pirmininko R.Karpavičiaus. Šis laiko pokalbiui taip ir nerado.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.