Norėjo tūkstančių – sulauks teismo

Neteisėtai 20 tūkstančių litų ES paramos mėginusi gauti Šilutės rajono ūkininkė sės į teisiamųjų suolą.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos apskrities skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl oficialių dokumentų suklastojimo ir panaudojimo. 2006 metų rugsėjį Nacionalinė mokėjimo agentūra sulaukė Šilutės rajono ūkininko G.L. paraiškos ES paramai gauti. ES priemonė „Pusiau natūrinių restruktūrizuojamų ūkių rėmimas” skirta nuo 5 iki 20 hektarų žemės ūkio naudmenų valdantiems Lietuvos ūkininkams. Kad atitiktų remiamųjų kategoriją, šilutiškiui pritrūko 24 arų. Agentūra 4,76 ha valdančio G.L. paraišką įvertino neigiamai ir šiam išsiuntė motyvuotą atsakymą.

Praėjus porai mėnesių, Nacionalinė mokėjimo agentūra sulaukė dar vieno laiško. Jame buvo VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro pažymos kopija, kurioje nurodyta, jog G.L. valdo 6,76 hektaro. Laiške G.L. pageidavo iš naujo įvertinti jo paraišką dėl paramos. Jei ūkinininkui iš tiesų būtų priklausę beveik 7 hektarai, jis iš ES būtų gavęs 20 tūkstančių litų. Įtarę klastą, Nacionalinės mokėjimo agentūros specialistai kreipėsi į pareigūnus.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūra. FNTT Klaipėdos apskrities skyriaus pareigūnai išsiaiškino, kad dokumentus suklastojo ir panaudojo žemės ūkio valdos valdytojo sutuoktinė A.L. Trisdešimt devynerių metų moteris įtariama tuo, kad 2006 metų lapkritį neteisėtai pakeitė VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro pažymos duomenis. Ant žemės ūkio naudmenų plotą žyminčio skaičiaus 4,76 pirmojo skaitmens buvo priklijuotas lapelis su skaitmeniu 6. Taip 4,76 ha „pavirto” 6,76 hektaro. Suklastoto dokumento kopija tą patį mėnesį buvo išsiųsta mokėjimo agentūrai. Šilutės rajono gyventoja įtariama ir tuo, kad savo vyro vardu parašė prašymą iš naujo įvertinti paraišką. Moteris prašyme imitavo sutuoktinio parašą.

Kaip pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos prie VRM direktorius Romuladas Boreika, pilietei A.L. pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo Kodekso 300 str. 1 d. dėl oficialaus dokumento suklastojimo bei jo panaudojimo. Už šią veiką asmeniui numatoma baudžiamoji atsakomybė, bauda arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.