Šaras rinktinėje pasigenda agresyvumo

Vienas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės lyderių Šarūnas Jasikevičius, vertindamas rinktinės pasirodymą „Akropolio” turnyre ir Ispanijoje, sakė, jog dabartinei rinktinei reikia atrasti savą Saulių Štombergą arba Mindaugą Žukauską.

Pasak įžaidėjo, tokio krepšininko rinktinei labai trūksta. Juo galėtų būti Linas Kleiza arba Jonas Mačiulis.

Vakar iš Atėnų grįžęs Šarūnas Jasikevičius atsakė į žurnalistų klausimus.

– Kaip apibūdintumėte rinktinės žaidimą „Akropolio” turnyre ir per dvikovas su ispanais?

– Nežinau, ar sparčiai, tačiau geriname žaidimą. Per paskutines dvejas rungtynes su slovėnais ir italais atsiskleidė daug teigiamų dalykų: žaidėme ir greičiau, ir darniau. Buvo gražių momentų, ir jie mane nuteikė optimistiškai.

– O ko dar trūksta?

– Treniruočių. Reikia viską „nušlifuoti”. Tai natūralu, nes susirinkome į treniruotes gana vėlai.

– Jums liko tik vienos kontrolinės varžybos. Ar pakaks?

– Pakaks, nes italai, kaip supratau, jau net persisotinę krepšinio. Mums tereikia treniruotis. Ligi šiol neturėjome laiko tai daryti – tik skraidėme ir žaidėme.

– Kurie varžovai paliko didžiausią įspūdį?

– Ispanai atrodo galingai. Jų treneriai tie patys, rinktinė jau ne vienus metus žaidžia ta pačia sudėtimi. Ispanai rungtyniauja įspūdingai, bet gali ir dar geriau. O tokios komandos kaip mūsų, turi gerinti žaidimą. Manau, kad šiuo metu esame vieni iš čempionato favoritų. Turime potencialo, ir tai jau matyti. Jei per savaitę sugebėsime dar ką patobulinti, Ispanijoje galima tikėtis neblogų rezultatų.

– Kaip vertinate Jono Mačiulio atėjimą į rinktinę?

– Būtų gerai, jei jis dar pasitreniruotų su komanda, labiau priprastų prie mūsų. Jis iš tų krepšininkų, kurie žaidžia agresyviai, o mums tai labai aktualu. Nes dabar agresyviau rungtyniauja tik Ramūnas Šiškauskas ir aš. Jonas drąsus, veržlus, kovingas. Jei prisiminsime ankstesnes rinktines, šioje mums reikia atrasti savo Saulių Štombergą arba Mindaugą Žukauską. Tokio žaidėjo labai trūksta. Ir tai galėtų padaryti arba Linas Kleiza, arba Jonas Mačiulis. Per rungtynes su italais Linas rungtyniavo kaip krašto puolėjas, ir mums buvo labai naudingas.

– Kaip jums sekasi tvardyti emocijas?

– Emocijos – puikus dalykas, tik reikia jas pasukti tinkama kryptimi. Nepamirškite, kad Ispanijoje žaidėme su ispanais, o Graikijoje – su graikais. Tai net teigiamas dalykas – pripranti žaisti sunkiomis sąlygomis. Manau, dauguma esame patyrę žaidėjai ir čempionate dėl to nekils problemų.

– Su kuriuo žaidėju aikštelėje geriausiai vienas kitą suprantate?

– Stengiuosi visus suprasti, bet lengviausiai tai daryti su tais, su kuriais esame nemažai žaidę – su R.Šiškausku ir D.Songaila.

– Ką galite pasakyti apie klubo, kuriame rungtyniausite, reikalus?

– Agentas dirba. Aš jam pasakiau kryptį – noriu žaisti NBA, bet, jei neišeis, bus galima derėtis su Europos klubais. Žinau, kurios Europos komandos manimi domisi, bet dabar netinkamas laikas deryboms. Dabar mintimis esu su rinktine.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.