Iš pažeidėjų lūpų – ir atsiprašymai, ir keiksmai

Klaipėdos pareigūnai giria miestiečius už tai, kad jie vis dažniau paiso kelio ženklo „Neįgalusis”, nors to pasiekta ne be pačių policininkų pagalbos.

Vakar Klaipėdos patrulių rinktinės ekipažas du kartus apsilankė prie prekybos centro „Akropolis”. Kitaip nei anksčiau, neįgaliems vairuotojams skirtos mašinų stovėjimo vietos buvo arba laisvos, arba ten stovėjo mašinos su matomoje vietoje paliktais neįgaliųjų pažymėjimais.

Vienintelis užtiktas pažeidėjas – kilimėlius nuomojančios bendrovės darbuotojas ponas Valerijus, pastatęs savo tarnybinį mikroautobusą prie pat įėjimo į prekybos centrą, draudžiamoje vietoje.

Po minutės prie automobilio pasirodęs vairuotojas mandagiai pareigūnų atsiprašė. Vyriškis teisinosi, kad kitur pastačius mašiną, tektų sukarti nemenką atstumą su nelengvais kilimėliais rankose.

Kadangi vairuotojas nuoširdžiai gailėjosi padaręs pažeidimą bei žadėjo daugiau taip nesielgti, policininkai apsiribojo tik žodiniu įspėjimu. Be to, patarė įmonės darbuotojui kreiptis į prekybos centro administraciją dėl patogios vietos aptarnaujančio personalo transportui įrengimo.

Gausesnis pažeidėjų „derlius” aptiktas prie prekybos centro „Arena”: iš dešimties ženklais „Neįgalusis” pažymėtų automobilių stovėjimo vietų buvo užimtos keturios. Jokių specialių lipdukų, bylojančių apie tai, kad mašinų šeimininkai turi teisę čia stovėti, nebuvo.

Automobilyje „Dodge Caravan” sėdėjęs vairuotojas Mindaugas R. neapsidžiaugė pamatęs pareigūnus bei žurnalistus. Jis tvirtino KET nepažeidęs ir turįs neįgaliojo pažymėjimą, bet neva palikęs jį namuose. Pareigūno žodžių, jog taisyklėse nurodyta dokumentą būtinai turėti su savimi, o automobilį – pažymėti specialiais skiriamaisiais ženklais, vairuotojas nenorėjo girdėti.

Be to, vyriškis ėmė piktintis, kad policija jis nepasitiki, kabinėjosi prie mandagiai pareigūno pateikiamų klausimų ir aiškino neprivalantis į juos atsakinėti. Pažeidėjui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Užblokavus kitų automobilių ratus, netrukus iš prekybos centro „Rimi” pasirodė „Mazda” vairuotojas su ramentais. Ponas Olegas sakė neįgaliojo pažymėjimą turįs pamestą „kažkur namuose”. „Vakarų ekspresui” jis pasakojo, kad yra jūreivis ir prieš kelis mėnesius darbe patyrė rimtą traumą: „Nukritau, susilaužiau penkis šonkaulius, abi rankas ir koją”.

Pareigūnai apsiribojo žodiniu įspėjimu ir vyriškį paleido. Tuo tarpu neteisėtai neįgaliųjų mašinoms skirtoje vietoje stovintis automobilis „Audi” buvo užblokuotas, o jo šeimininkas taip ir nepasirodė.

Blokatorius „papuošė” ir tiesiai prieš įėjimą į prekybos centrą „Rimi” pastatytą prabangaus „BMW” ratą. Aplink mašiną sukinėjęsis jaunas sportiniais drabužiais pasipuošęs jaunuolis, vos išvydęs policiją, ėmė skambinti mobiliuoju telefonu ir prašyti pagalbos.

Po penkių minučių prisistatė „pagalba” – „Audi” atvažiavusi ponia pareiškė pareigūnams, kad lizingu būdu įsigytą „bambalį” aikštelėje pastatė ji. Dėl baudos skyrimo vienoje uostamiesčio mokykloje dirbanti Svetlana R. nesiginčijo ir mandagiai sakė „tuoj pat” baudą susimokėsianti.

Į kalbas su žurnalistais ji nesileido ir tik kartojo: „Atsikabink”; „Ne tavo reikalas”. Po to moteriškė įsėdo į BMW, o šalia įsitaisė „treninguotas” jaunuolis, prieš tai necenzūriniais žodžiais „paauklėjęs” „Vakarų ekspreso” fotografą. Tas pats jaunuolis vėliau persėdo prie BMW vairo, vos automobilis nuvažiavo kelis šimtus metrų. Moteriškė grįžo atgal pėsčiomis, sėdo į savo „Audi” ir nurūko…

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.