Rengiama akcija „Ar Žalieji ežerai – atliekų konteineris?”

„Ar Žalieji ežerai – atliekų konteineris?” – taip pavadinta Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento ir narų klubo „Nardyk” artėjantį šeštadienį rengiama akcija prie didžiausio iš Žaliųjų ežerų grupės – Balsio ežero.

Akcijos metu bus renkamos vasaros sezono metu vandenyje ir pakrantėje poilsiautojų paliktos šiukšlės. Narai trauks atliekas iš ežero dugno, aplinkosaugininkai padės surinktas atliekas atplukdyti į krantą. Taip pat šiukšlės bus renkamos pakrantėse, vėliau rūšiuojamos ir perduotos atliekų tvarkytojams.

Pasak Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriaus Rolando Masilevičiaus, Balsio ežeras buvo pasirinktas neatsitiktinai. Jis – vienas iš labiausiai lankomų ežerų Vilniaus miesto apylinkėse. Balsio ežeras išties unikalus ir traukiantis akį savo kraštovaizdžiu, stačiais krantais, išgraužtais prieš 18 tūkstančių metų tirpstančių ledynų. Dėl požeminiuose vandenyse ištirpusio didelio karbonatų kiekio kiekvieną stebina ir žavi sodriai žalia Balsio spalva.

Aplinkos ministerijoje Eltai sakė, kad šiuo metu šalyje vykdoma atliekų surinkimo, išvežimo ir utilizavimo reforma. Ja siekiama atitikti Europos Sąjungos standartus atliekų tvarkymo srityje. Miestų ir rajonų savivaldybės realizuoja komunalinių atliekų tvarkymo programas, uždarinėjami senieji sąvartynai. Minėtąja akcija siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į poilsiavimo kultūrą bei savivaldos institucijų pareigą sudaryti palankias sąlygas tvarkant atliekas poilsiavietėse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.