Lietuviai „lietaus mūšyje” įveikė turkmėnus

Trečiadienį draugiškose rungtynėse 2-1 įveikė daug žemiau FIFA reitinge esančią Turkmėnistano rinktinę. Pliaupiant lietui ir griaudėjant perkūnijai aikštė buvo labai slidi ir abu Lietuvos įvarčius Tomas Danilevičius įmušė po aukštų perdavimų. Tuo tarpu Turkmėnistano rinktinei belieka apgailestauti, jog antrojo kėlinio viduryje nerealizavo 11 metrų baudinio, tačiau jau per pridėtinį laiką jie įmušė įvartį ir sušvelnino rezultatą.

Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadionas, 1000 žiūrovų

Teisėjas – Sergej Samolik (Baltarusija)

Lietuva 2 – 1 Turkmėnistanas

42` [1 – 0] Tomas Danilevičius

47` [2 – 0] Tomas Danilevičius

90` [2 – 1] Artiom Nikitenko

Rungtynių eiga

Sunkiomis gamtinėmis sąlygomis kiek eksperimentinės sudėties Lietuvos rinktinė draugiškose rungtynėse švenčia pergalę prieš silpnesnį varžovą – Turkmėnistano rinktinę. Nors daugelis sirgalių tikėjosi pergalės didesne persvara, lietuviams nepavyko išsaugoti net dviejų įvarčių pranašumo – rungtynių pabaigoje po gana absurdiškos situacijos turkmėnai sušvelnino rezultatą.

90+4` Teisėjas skelbia rungtynių pabaigą ir fiksuoja lietuvių pergalę 2-1 prieš Turkmėnistano rinktinę.

90+3` Pačioje rungtynių pabaigoje svečiai sušvelnina rezultatą – po Karadanomo perdavimo iš krašto kamuolys tiesiai prieš Karčemarsko vartus įstringa baloje, pirmas prie kamuolio suskubęs turkmėnas perduoda kamuolį komandos draugui ir iš maždaug 13 metrų laisvas įmuša Artiomas Nikitenko.

90` Teisėjas iš Baltarusijos pridėjo keturias minutes.

89` Kalonas uždirba pavojingą baudos smūgį kairiajame baudos aikštelės krašte. Šiuo metu be klubo esantis buvęs Liepojos „Metalurgs” saugas pats atlieka baudos smūgį, tačiau niekas jo perdavimo baudos aikštelės centre „neuždaro”.

Antrajame kėlinyje turkmėnams gana retai pavyksta prisiartinti prie Lietuvos rinktinės vartų.

85` Morino reidas kairiuoju kraštu, tačiau skersuoto kamuolio niekas nepasiekia. Atakos tęsinyje kamuolį iš dešiniojo krašto skersuoja Mikoliūnas, tačiau ir jo bandymas nesėkmingas.

84` Kalonas kelia baudos smūgį iš kairiojo krašto ir baudos aikštelėje lietuviai uždirba kampinį. Deja nieko iš jo sukurti nepavyksta.

80` Dar vienas keitimas Turkmėnistano rinktinės gretose – vietoje 11 metrų baudinio nerealizavusio, tačiau aktyviai žaidusio Agaevo į aikštę išbėga Nikitenko.

79` Radzinevičius sulaukia perdavimo iš aikštės gilumos, spėja prie kamuolio greičiau už varžovų vartininką, tačiau smūgiuoja tiesiai į jį.

77` Keitimu atsako ir Turkmėnistano rinktinės treneris – vietoje Annageldiyevo aikštėje pasirodo Hamrayev.

76` Dar vienas keitimas lietuvių gretose vietoje Stankevičiaus į aikštę po ilgos pertraukos išbėga Aurimas Kučys. Taktinis pasikeitimas – Kučys užims Šembero vietą aikštės viduryje, o pastarasis stojo į dešiniojo gynėjo poziciją.

75` Mikoliūno reidas dešiniuoju kraštu, perdavimas link tolimojo virpsto, kur sėkmingai apsigina varžovų gynėjas. Už jo nugaros perdavimo laukė du lietuviai.

73` Keitimas Turkmėnistano ekipoje – vietoje vieno aktyviausių žaidėjų V.Bayramovo aikštėje pasirodo Karadanomas.

71` Vietoje Vido Alunderio aikštėje pasirodo Ukrainoje rungtyniaujantis Irmantas Zelmikas.

70` Klimavičiaus perdavimas kairiuoju kraštu Kalonui, šis veržiasi iki pat galinės linijos, kur jį stabdo varžovas. Iš teisėjo skirto kampinio nieko sukurti nepavyksta, galiausiai Klimaivčiui fiksuojama nuošalė.

69` Stankevičius iš aikštės gilumos perduoda kamuolį į baudos aikštelę, kur Danilevičius galva smūgiuoja labai netiksliai.

68` Visiškai laisvas prieš Karčemarską atsiduria Agaevas, tačiau teisėjas fiksuoja nuošalę. Tačiau ir taip lietuvis varžovo smūgį atrėmė.

65` Skiriamas 11 metrų baudinys į lietuvių vartus – Šemberas nežymiai stumtelėjo Ovekovą. Laimei Agaevas smūgiuoja virš vartų.

64` Keitimas varžovų gretose: vietoje Hadjiyevo aikštėje pasirodo Nasyrovas.

63` Svečių baudos aikštelėje net keliems lietuviams iš patogių padėčių nepavyko sėkmingai pataikyti į kamuolį.

63` Turkmėnai atsako kontrataka – tolimas perdavimas į priekį, tačiau greičiau už Agaevą prie kamuolio suspėja Karčemarskas.

62` Stankevičius dešiniajame baudos aikštelės krašte krūtine susistabdo kamuolį ir labai stipriai smūgiuoja į vartus, tačiau jo smūgį blokuoja varžovas.

60` Mikoliūnas gauna kamuolį dešiniajame krašte, puikiai perduoda kamuolį į priekį, tačiau Kalonas nespėja prie kamuolio.

57` Vietoje dar vieno „Hearts” žaidėjo Andriaus Veličkos aikštėje pasirodo Čekijoje rungtyniaujantis Tomas Radzinevičius.

56` Kalonas skersuoja kamuolį iš kairiojo krašto, dešiniajame baudos aikštelės krašte buvęs Kalonas galva smūgiuoja į vartus, tačiau Harchikas nesunkiai sugauna kamuolį.

Lietus Kaune galiausiai kiek nurimo, tačiau vis dar žaibuoja ir griaudėja perkūnija.

53` Keitimas Turkmėnistano rinktinės gretose – vyriausiasis treneris nusprendžia vietoje du įvarčius praleidusio vartininko Berdiyevo į aikštę leisti Harchiką.

50` V.Bayramovo prasiveržimas dešiniuoju kraštu, tačiau Skerla išmuša kamuolį už galinės linijos. Kampinį kelia Agaevas, Klimavičius išmuša kamuolį, o atakos tęsinyje teisėjas fiksuoja nuošalę.

49` Kalonas kelia baudos smūgį iš kairiojo krašto, po dvikovos baudos aikštelėje kamuolys vėl atitenka Kalonui, tačiau šis smūgiuoja labai netiksliai.

48` Mikoliūno reidas dešiniuoju kraštu, saugas perduoda kamuolį baudos aikštelę, tačiau niekas perdavimo nepasiekia.

47` ĮVARTIS!!!!! Po tik ką aikštėje pasirodžiusio Mikoliūno perdavimo iš dešiniojo krašto rinktinės kapitonas Danilevičius iš kelių metrų dvigubina rezultatą.

46` Prasideda antrasis kėlinys. Aikštėje Liubinskas keičia iš karto tris „Hearts” žaidėjus: vietoje Kšanavičiaus pasirodo Igoris Morinas, vietoje Česnauskio – Mikoliūnas, o Ivaškevičių keičia Kalonas.

Skelbiama pirmojo kėlinio pabaiga – po vienintelio Tomo Danilevičiaus įvarčio iš toli pirmojo kėlinio pabaigoje lietaus merkiamame Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione pirmauja Lietuvos rinktinė. Pirmasis kėlinys labai blankus, tačiau tam yra logiškų argumentų – aikštėje telkšo balos, kamuolys labai slidus, todėl sunku demonstruoti technišką futbolą.

45` Baudos smūgis prie varžovų vartų. Kšanavičiaus iš maždaug 25 metrų smūgiuotas kamuolys pataiko tiesiai į turkmėnų „gyvatvorę”.

42` ĮVARTIS!!!!!!! Tomas Danilevičius išveda šeimininkus į priekį tiksliu smūgiu iš maždaug 18 metrų pažeme į apatinį vartų kampą. Lietuviai pirmauja „vandens mūšyje”.

Lietus taip įsisiautėja, kad po stogais esantys žiūrovai bėga iš savo vietų, nes per stadiono konstrukcijas pradėjo upeliais tekėti vanduo.

37` Velička kovoja dėl kamuolio dešiniajame atakos krašte ir priverčia varžovą išsmūgiuoti kamuolį už šoninės linijos. Įmetus kamuolį baudos aikštelėje kyla sumaištis, tačiau galiausiai varžovų žaidėjai išmuša kamuolį. Kažkuris iš lietuvių bando smūgiuoti iš toli, tačiau slidus kamuolys link varžovų vartų skrieja lėtai.

34` Danilevičius atiduoda kamuolį į dešinįjį kraštą Česnauskiui, ten saugas vienu lietimu bando skersuoti kamuolį nuo galinės linijos, tačiau varžovas blokuoja perdavimą savo kūnu.

Audra Kaune tik dar labiau stiprėja.

32` Dar viena nuošalė fiksuojama Danilevičiui.

31` Stankevičius išmeta kamuolį iš užribio, kova baudos aikštelėje, kamuolys atitenka Kšanavičiui, šis iš kairiojo krašto perduoda kamuolį prie tolimojo virpsto Danilevičiui, kuris iš penkių metrų nuginkluoja Turkmėnistano rinktinės vartininką. Deja, šoninis teisėjas fiksuoja nuošalę.

30` Šemberas iš aikštės vidurio atlieka puikų perdavimą į priekį, tačiau greičiau už Česnauskį prie kamuolio suspėja gynėjas, išmušęs kamuolį į užribį.

29` Iš pradžių Stankevičius, vėliau ir Česnauskis praranda kamuolį dešiniajame krašte.

Kaune ir toliau lyg iš kibiro lyja lietus.

24` Stankevičius pabando laimę iš toli, tačiau jo smūgį blokuoja varžovas.

22` Dar vienas pavojingas epizodas prie lietuvių vartų, tačiau aštrų perdavimą iš dešiniojo krašto išmuša Skerla.

21` N.Bayramov pabando laimę iš toli, tačiau jo smūgis netikslus.

Kol kas vaizdas aikštėje labai blankus – slidi žolė trukdo futbolininkams demonstruoti technišką futbolą ir įgyvendinti savo sumanymus.

20` Savo baudos aikštelėje kamuolį nesunkiai pasiima ir Karčemarskas.

18` Lietuviai aukštai kelia kamuolį iš kairiojo krašto, tačiau baudos aikštelėje karaliauja varžovų vartininkas.

16` Aikštėje nieko pavojingo nevyksta – kamuolys dažnokai atsiduria už aikštės ribų.

13` Iš pradžių po kampinio varžovai apsigynė, tačiau ataka tęsiasi – Klimavičius atsiduria laisvas kairiajame krašte, prisiartina prie turkmėnų vartų, tačiau jo perdavimą išmušė vartininkas Berdiyevas. Galėjo būti labai pavojingas epizodas, kadangi dviese laisvi prieš vartus perdavimo laukė dar du lietuviai.

13` Velička bando įsiveržti į baudos aikštelę, kamuolys atitenka kairiajame krašte buvusiam Kšanavičiui, kuris uždirba pirmąjį kampinį prie Turkmėnistano rinktinės vartų.

11` Ivaškevičius iš aikštės gilumos kelia baudos smūgį, tačiau prie tolimojo virpsto Česnauskį aplenkia varžovų gynėjas, išmušęs kamuolį.

10` Antrąkart pavojingą situaciją prie lietuvių vartų sukūrė V.Bayramovas – šįkart jis įsiveržė į kairįjį baudos aikštelės kraštą ir smūgiavo į vartus, tačiau netiksliai.

9` Česnauskis prasiveržia dešiniuoju kraštu, skersuoja kamuolį į baudos aikštelės vidurį, tačiau Berdijevas nesunkiai sustabdo šį lietuvių išpuolį.

8` Ivaškevičiaus perdavimas „Hearts” komandos draugui Kšanavičiui į kairįjį kraštą, šis smūgiuoja iš 15 metrų, tačiau jo nestiprų smūgį nesunkiai atremia Berdiyevas. Pirmas lietuvių smūgis į varžovų vartus.

7` Dar viena pavojingesnė proga prie Lietuvos vartų – po perdavimo iš kairiojo krašto galva smūgiuoja varžovai, tačiau teisėjas iš Baltarusijos fiksuoja nuošalę.

5` Pirmą pavojingą V.Bayramovo perdavimą iš kairiojo krašto sugauna Karčemarskas. Netrukus lietuviai praranda kamuolį aikštės viduryje ir turkmėnai bando surengti kontrataką. Laimei, ją nutraukia lietuvių gynėjai, išmušdami kamuolį į užribį.

Kol kas nei vienai ekipai nepavyko priartėti prie varžovų vartų, kova vyksta aikštės viduryje.

4` Lietuviai išsimeta kamuolį kairiajame atakos krašte, tačiau niekas nesupranta Klimavičiaus, todėl turkmėnai nesunkiai perima kamuolį.

3` Tolimo Šembero perdavimo į priekį nepaveja po pertraukos į rinktinę grįžęs Kšanavičius.

2` Smarkiai lyja, todėl aikštė darosi slidi – futbolininkams sunku suvaldyti kamuolį ir išsilaikyti ant kojų.

1` Rungtynes pradeda Lietuvos futbolininkai, tačiau greitai praranda kamuolį. Netrukus lietuviai nutraukia turkmėnų ataką kairiuoju kraštu.

Prieš rungtynes buvo oficialiai atsisveikinta su trimis buvusiais Lietuvos rinktinės futbolininkais: su profesionalo karjerą jau baigusiu Donatu Vencevičiumi, Vilniaus „Žalgirio” saugu Eimantu Poderiu ir Marijampolės „Sūduvos” saugu Dariumi Maciulevičiumi.

Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione grėsmingai griaudėja perkūnija, pradeda lynoti.

Vyriausiasis treneris Algimantas Liubinskas šiose rungtynėse nusiteikęs eksperimentuoti. Į aikštę jis nusprendė išleisti taktine schema 4-3-3 išsidėsčiusius žaidėjus. Retą progą pasireikšti gavo Lenkijoje rungtyniaujantis vidurio gynėjas Vidas Alunderis, šiose rungtynėse sudarysiantis vidurio gynėjų porą su Andriumi Skerla.

Kairiajame gynybos krašte kiek netikėtai žaidžia Maskvos „Dinamo” atstovaujantis Arūnas Klimavičius. Dešiniajame krašte – į gynybos liniją atitrauktas vienas „Brescia” lyderių Marius Stankevičius.

Aikštės centre rungtyniaus Maskvos CSKA atstovaujantis Deividas Šemberas. Jam padėti turėtų Edinburgo „Hearts” saugas Kęstutis Ivaškevičius. Atakos smaigalyje turėtų būti taip pat „Hearts” atstovaujantis Andrius Velička, jam talkins kraštuose žaisiantys „Hearts” saugai Audrius Kšanavičius ir Deividas Česnauskis. Tuo tarpu komandos kapitonas „Bologna” puolėjas Tomas Danilevičius turėtų rungtyniauti kiek atsitraukęs į aikštės gilumą.

Komandų sudėtys:

Lietuva: Karčemarskas; Klimavičius, Alunderis (71` Zelmikas), Skerla, Stankevičius (76` Kučys); Kšanavičius (46` Morinas), Šemberas, Ivaškevičius (46` Kalonas), D.Česnauskis (46` Mikoliūnas); Danilevičius, Velička (57` Radzinevičius).

Atsarginiai: Grybauskas, Zelmikas, Kučys, Kalonas, Morinas, Mikoliūnas, Radzinevičius

Turkmėnistanas: Berdiyev (53` Harchik); V.Bayramov (73` Karadamon), Annageldiyev (77` Hamrayev), Hadjiyev (64` Nasyrov), Haydarov; Agaev (80` Nikitenko), Ovekov, Krendeley, Garamanov; Berdijev, N.Bayramov;

Atsarginiai: Harchik, Semskov, Nasyrov, Karadanom, Nikitenko, Hamrayev, Kuliyev.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.