Staigmenos tarptautinėse draugiškose rungtynėse

Pasaulio stadionuose trečiadienį vyko nemažai draugiškų tarptautinių varžybų, kuriose netrūko staigmenų – netikėtas nesėkmes patyrė Italijos, Argentinos, Bulgarijos, Olandijos ir Danijos rinktinės, o Anglija namuose nusileido Vokietijai.

Bene įdomiausias dienos susitikimas vyko Londono „Wembley” stadione, kur susikovė senos priešininkės – Anglija ir Vokietija. Jau devintą mačo minutę į priekį po Micah Richardso reido ir tikslaus perdavimo anglus išvedė Frankas Lampardas, tačiau kėliniui įpusėjus po vartininko Paulo Robinsono klaidos rezultatą išlygino Kevinas Kuranyi.

Antrą, ir kaip vėliau paaiškėjo, pergalingą įvartį vokiečiams 40 minutę galingu smūgiu pelnė debiutantas Christianas Panderis. Įdomu tai, kad savo paskutines rungtynes senajame „Wembley” stadione anglai taip pat pralaimėjo vokiečiams, ir tada iš vyriausiojo trenerio posto atsistatydino Kevinas Keeganas.

Dienos sensaciją pateikė Vengrijos rinktinė, kuri namuose 3-1 privertė pasiduoti pasaulio čempionę Italiją. Pirmajame kėlinyje įvarčių pelnyta nebuvo, o antrojo pradžioje italus į priekį išvedė Antonio Di Natale. Tačiau nuo 62 iki 77 minutės italai praleido tris įvarčius ir buvo priversti pripažinti pirmą pralaimėjimą po metų pertraukos.

Netikėtą nesėkmę patyrė ir Pietų Amerikos vicečempionė Argentina, kuri svečiuose nusileido Norvegijai. Nugalėtojams du įvarčius pelnė Johnas Carew, o pralaimėjusių komandai paguodos įvartį pelnė Maxi Rodriguezas.

Panašiu scenarijumi pralaimėjo ir Olandijos rinktinė, kuri taip pat 1-2 patyrė nesėkmę mače prieš Šveicariją. Du įvarčius šveicarams įmušė Tranquillo Barnetta, o olandų komandoje pasižymėjo Dirkas Kuytas.

Įspūdingą pergalę iškovojo Airija, kuriai pavyko išvykoje nugalėti Daniją net 4-0. Po du kartus airių gretose pasižymėjo Robbie Keane’as ir Shane’as Longas. Kitoms britų komandoms taip pat sekėsi gerai – Škotija namuose 1-0 įveikė Pietų Afrikos Respublikos rinktinę, o Velsas gana netikėtai svečiuose taip pat minimalia persvara nugalėjo Bulgariją.

Iš favoritų pergales iškovojo Prancūzija, kuri po Thierry Henry įvarčio nugalėjo Slovakija, taip pat Ispanija, tik paskutinę minutę įveikusi Graikiją, bei Brazilija 2-0 po Maicono ir Ronaldinho tikslių smūgių nugalėjo Alžyrą.

Dviejų Rytų Europos valstybių dvikova tarp Rusijos ir Lenkijos baigėsi lygiosiomis 2-2, Lietuvos varžovė Europos čempionato atrankoje Ukraina 2-1 nugalėjo Uzbekistaną, o Latvija namuose nusileido Moldovai.

Visi trečiadienio tarptautinių draugiškų varžybų rezultatai

Japonija 2 – 0 Kamerūnas

Rusija 2 – 2 Lenkija

Ukraina 2 – 1 Uzbekistanas

Brazilija 2 – 0 Alžyras

Latvija 1 – 2 Moldova

Bulgarija 0 – 1 Velsas

Dramblio Kaulo Krantas 0 – 0 Egiptas

Lietuva 2 – 1 Turkmėnistanas

Norvegija 2 – 1 Argentina

Tunisas 1 – 1 Gvinėja

Baltarusija 2 – 1 Izraelis

Danija 0 – 4 Airija

Makedonija 0 – 0 Nigerija

Liuksemburgas 0 – 0 Gruzija

Rumunija 2 – 0 Turkija

Islandija 1 – 1 Kanada

Šveicarija 2 – 1 Olandija

Graikija 2 – 3 Ispanija

Bosnija ir Hercegovina 3 – 5 Kroatija

Austrija 1 – 1 Čekija

Švedija 1 – 0 JAV

Juodkalnija 1 – 1 Slovėnija

Albanija 3 – 0 Malta

Vengrija 3 – 1 Italija

Slovakija 0 – 1 Prancūzija

Škotija 1 – 0 PAR

Anglija 1 – 2 Vokietija

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.