„Šnipiškių ūkio” vadovas tęsia kovą prieš Vilniaus valdžią

Savivaldybės kontroliuojamos įmonės „Šnipiškių ūkis” direktorius Vaclovas Januškevičius tęsia kovą prieš Vilniaus valdančiuosius – anksčiau siekiu jį išstumti iš įmonės kaltinęs sostinės merą liberaldemokratą Juozą Imbrasą, dabar panašius kaltinimus V.Januškevičius pažėrė ir socialdemokratei Jūratei Žeimienei.

„Iš pateiktų faktų akivaizdu, kad J.Žeimienė turi tiesioginį privatų interesą komunalinių (paslaugų teikimo – BNS) verslo srityje. Ji yra akcininkė ir vadovė motininės įmonės, kuri valdo net keturias Vilniaus teritorijas aptarnaujančias įmones”, – spaudos konferencijoje trečiadienį žurnalistams teigė V.Januškevičiaus advokatas Valdemaras Stančikas.

Jo teigimu, socialdemokratų frakcijos sostinės taryboje seniūnė yra ir UAB „Būsto investicijų valdymas” akcininkė bei direktorė. Ši įmonė kontroliuoja keturias privataus kapitalo uždarąsias akcines bendroves, teikiančias komunalines paslaugas: „Naujamiesčio būstas”, „Antakalnio ūkis”, „Viršuliškių būstas” bei „Karoliniškių būstas”.

„Šitos bendrovės visos yra privatizuotos, jos yra „Šnipiškių ūkio” konkurentės”, – teigė V.Stančikas.

Kaip spaudos konferencijoje aiškino „Šnipiškių ūkio” vadovo atstovas, kyla įtarimų, jog J.Žeimienė bei sostinės meras J.Imbrasas, anksčiau pats buvęs vienos iš socialdemokratės valdomos įmonės „Naujamiesčio būstas” direktoriumi, esą siekia perimti pelningai dirbančią įmonę.

Tuo tarpu pati J.Žeimienė tokius kaltinimus neigia.

„Aš nieko nesiekiu ir niekur nesikišu. Aš esu tarybos Paslaugų ir miesto ūkio komiteto, kuris kuruoja tas bendroves, pirmininko pavaduotoja, todėl dalyvauju tame procese”, – BNS trečiadienį teigė socialdemokratė.

Jos teigimu, V.Januškevičių siekiama atleisti todėl, kad šis „nesusitvarko su savo pareigomis” – nevykdo ūkinės veiklos, atsisakė pateikti Valstybės kontrolei dokumentus patikrinimo metu.

Socialdemokratė patvirtino esanti UAB „Būsto investicijų valdymas” akcininkė ir direktorė, tačiau atsisakė komentuoti, ar ji per šią įmonę valdo kitas keturias sostinės Naujamiesčio, Antakalnio, Viršuliškių ir Karoliniškių rajonus administruojančias privačias bendroves.

„Vilniuje yra dar 20 tokių įmonių, todėl nematau čia jokių savo interesų”, – teigė K.Žeimienė.

Tuo metu V.Januškevičiaus advokatas tikina kreipsiąs į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) bei Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), kad įvertintų J.Žeimienės interesus bei veiksmus.

„Išvadas padarys, tuos procesus ir aplinkybes objektyviai ištirs STT, kurios kompetencijai toks tyrimas priklauso. Manome, kad VTEK irgi turėtų įvertinti, ar J.Žeimienė nenusišalindama balsavime dėl UAB „Šnipiškių ūkis” vadovo atleidimo ir pati turėdama akivaizdžių privačių interesų komunalinių paslaugų teikimo versle (…) nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų”, – sakė V.Januškevičiaus advokatas.

Į STT ir VTEK bendrovės vadovas ketina kreiptis dar šią savaitę.

Sostinės valdančiųjų ir bendrovės „Šnipiškių ūkis” vadovo konfliktas kilo po to, kai liepos viduryje V.Januškevičius kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės prokuratūrą su skundu dėl mero J.Imbraso daromo spaudimo palikti direktoriaus pareigas.

V.Januškevičius prokuratūrai pateikė tris pokalbių su J.Imbrasu įrašus, kuriuose esą girdėti, kaip tarnautojas yra šantažuojamas.

Paviešintuose garso įrašuose Vilniaus meras esą teigia, kad yra priimtas politinis sprendimas atleisti V.Januškevičių, „su Zuoku yra politinis nesutarimas” ir jis nieko negalįs pakeisti.

Pats J.Imbrasas atmeta V.Januškevičiaus kaltinimus ir dėl šmeižto kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

Rugpjūčio pradžioje Vilniaus miesto savivaldybės taryba posėdyje po pateikimo pritarė sprendimo projektui atleisti opoziciniams liberalcentristams atstovaujantį bendrovės direktorių, nors išvakarėse Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas priėmė nutartį, draudžiančią „atleisti V.Januškevičių iš pareigų bei atlikti bet kokius kitus veiksmus, susijusius su jo atleidimu.

V.Januškevičius prašė Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) panaikinti šiuos sprendimus, kuriais buvo pradėta tarnautojo atleidimo ir esą Vilniaus merui J.Imbrasui lojalaus Vidmanto Tamulionio skyrimo bendrovės direktoriumi procedūra, tačiau teismas skundą atmetė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.