Pagiriamasis žodis… moteriai prie vairo

Ne pirmą kartą rašau šia tema. Ir ne pirmus metus mokau žmones vairavimo subtilumų. Tarp mano klientų – vis daugiau moterų. O ir statistika rodo, kad šiandien prie vairo kone kas trečio automobilio, kuris važiuoja Lietuvos keliais, sėdi moteris. Ypač ta tendencija akivaizdi mieste.

Maža to, Vokietijoje atlikti tyrimai rodo, kad dviem atvejais iš trijų automobilį renkasi kaip tik moteris. Ir ne tik sau, bet ir vyrui. Nuo jos nuomonės vis dažniau priklauso automobilio pasirinkimas šeimoje.

Pasirinkimas

Pasaulio automobilių rinkoje jau gyvuoja terminas „moteriškas automobilis”. Automobilių salonuose ne tik kad mašiną pastato „moterų skyriaus” vitrinoje, bet ir jam priklausančios techninės priemonės bei aksesuarai atsiduria greta. Tai ir ypatingos automobilio saugos priemonės, specialios sėdynės vaikams, žaidimai, kurie gali patraukti mažylių akį kelionėje, kelioninių indų komplektai, vaistinėlės, aksesuarai patogiai ir saugiai pervežti naminiams gyvūnams. Tai yra visa tai, be ko šiandien negali apsieiti nė viena moteris, kuri važiuodama automobiliu nori pasijusti komfortabiliai.

Daugumos automobilių salonų pardavėjų nuomone, damos sau renkasi automobilį, tarsi suknelę pirktų: ponios taip pat „prisimatuoja” jį, įvertina, ar tinka, ar gražiai jos atrodys jame.

Ponias kartais labai sunku įtikinti, jog svarbu žinoti mašinos technines charakteristikas, jų pranašumą palyginti su spalva ir salono grožiu. Moterys pasirengusios laukti „metalik” spalvos, net ne vieną šimtinę už ją permokėti, net keleto tūkstančių dėl to nepagaili. Žinodami, kad moterims aiškinti apie mašinų važiuoklės kokybę yra beviltiška, pardavėjai stengiasi paslaptingą moterišką širdį paveikti pasakojimais apie spalvą, salono apdailą, aksesuarus, saugumą ir ilgametes garantijas.

Moterys važiuoja atsargiau

Vyrai linkę ironizuoti dėl moters sugebėjimo vairuoti: „Moteris prie vairo – tai tas pat, kas beždžionė su granata.”

Tačiau kiekvienas kelių patrulis patvirtins, kad moterys važiuoja lėčiau, atsargiau, atidžiau ir kone trečdaliu rečiau nei priešingos lyties atstovai tampa kelių įvykių kaltininkėmis.

Tačiau dažnai tik ką prie vairo sėdusios moters lėtumas ir nepalaužiamas noras laikytis Kelių eismo taisyklių pavirsta ilgais apmąstymais („mažai pažįstamų ženklų” skaitymu ir pan.). Pradedančios vairuotojos labai atsargiai ir atidžiai prižiūri savo automobilį ir iš pradžių apvažiuoja kiekvieną duobutę, prieš tai net pamiršdamos apsidairyti. Tai neretai ir tampa avarijos priežastimi…

Tačiau automobilį vairuojančių moterų Lietuvoje vis daugėja. Tarp vairavimo mokyklų klausytojų jų yra apie du trečdalius, kartais ir dar daugiau.

Be to, daugėja ir profesionalių moterų vairuotojų, tarp kurių yra ir taksistės.

Taigi mes, vyrai, norime to ar ne, turime taikytis su gyvenimo realija: moterų prie vairo vis daugėja, ir mes po metų kitų galime tapti vairuojančia mažuma…

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Pagiriamasis žodis… moteriai prie vairo"

  1. Kardas

    Moteris, mergina uz vairo tai kamstis kelyje: 1) vaziuoja antra eile 40 stabdo eisma ir nusisvilpti ziuri tiesiai i kazkoki taska ka mato velniai zino. 2) niekada neileis i pagrindine gatve is salutines gatves vaziuojancio, turiu omeny per kamscius. 3) Labai bloga reakcija manevruojant. 4) jeigu ileidai is salutines gatves padekos kuri, ne kuri. Na ir t.t. Visi esate vairuotojai ir manau pastebejote tai, jei ne atkreipkite demesi. Tai taikoma didmiecio vairuotojoms, uz kitas atsiprasau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.