Papūga prabils turistų žodžiais

Daugeliui užsienio turistų apsilankymą uostamiestyje primins ne tik senamiesčio vaizdai, bet ir fotografijos su „neetatiniu” turizmo ir informacijos centro darbuotoju.

Centro klientus pasitinka pilkoji papūga Riko, su kuria turistai tuoj puola sveikintis bei fotografuotis.

Klaipėdos turizmo ir informacijos centro (KTIC) direktorė Romena Savickienė, paklausta apie naująjį „traukos objektą”, juokėsi, kad keturių metų Riko – viso labo jaukumo elementas, atspindintis centre dirbančių žmonių būdą. Tačiau pripažino, kad paukštis turistų dėmesio išties nestokoja: lankytojai mielai jį šnekina, fotografuoja, dalijasi savo įspūdžiais bei pasakoja istorijas apie naminius gyvūnus.

Iš pradžių baimintasi, kad prieš porą metų TKIC atsiradęs Riko netoleruos žmonių gausos, tačiau būgštauta be reikalo – papūga mėgaujasi aplinkinių dėmesiu, nors ir nesileidžia glostoma. Ši privilegija palikta tik darbuotojams bei direktorei, kurios namuose paukštis apsistoja per žiemą.

„Laukiame, kada jis pradės kalbėti. Turbūt, kai prabils, pirmieji jo žodžiai bus – „Kaip nuvykti į Kuršių neriją”, – juokėsi R. Savickienė. Būtent šito dažniausiai teiraujasi į TKIC užsukę lankytojai.

Tiesa, TKIC darbuotojai spėja, kad kol prašneks Riko, teks ilgokai laukti – paukščiui sudėtinga susigaudyti kalbų kakofonijoje. Čia užsukantys turistai įsivaizduoja, kad papūga moka būtent jų gimtąją kalbą, tad būtent taip kreipiasi į TKIC augintinį.

Direktorė spėjo, kad pirmasis žodis greičiausiai visgi bus „hello”, dažniausiai girdimas paukščio aplinkoje.

Turistai dažnai klausinėja papūgos vardo, tačiau užrašas anglų kalba su šia informacija ilgai neužsibuvo – po poros dienų papūga jį suvalgė.

Raudonuodegį žako arba kitaip vadinamą pilkąją papūgą prieš porą metų TKIC gavo dovanų. Labiausiai Riko bijo langų valytojų. Anot R. Savickienės, kai papūga nuskrenda nuo lango, darbuotojai supranta, kad prie pastato artinasi langų valytojai.

Riko vardas parinktas neatsitiktinai. Anot direktorės, stengtasi parinkti tokį vardą, kuris tiktų ir patinėliui, ir patelei. „Mes nežinome, kas jis – mergaitė ar berniukas, o DNR tyrimai atliekami tik Amerikoje”, – juokėsi direktorė.

TKIC duomenimis, šį sezoną pastebima turistų srautų persiskirstymo tendencija: įprastus vokiečius po truputį keičia olandai, prancūzai, šveicarai, švedai. Išankstiniai turistų apklausos duomenys parodė, jog daugelis jų viešnage pajūryje lieka patenkinti. Tikslesni apklausos rezultatai paaiškės rugsėjo pabaigoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.