Nidos naktys – be ramybės

Nidoje poilsiavusi jauna moteris viena stojo į kovą prieš naktinį triukšmą kurorte.

Išėjusi į gatvę ji paprašė žmonių atsakyti į klausimą: ar turėtų būti ribojamas masinių renginių laikas ir garsas Nidos kurorte?

Šio žingsnio Jurgita Aniūnaitė-Ott ėmėsi po bemiegės nakties, kai pasibaigus jubiliejinei Kuršių nerijos regatai, diskoteka užsitęsė iki antros valandos nakties.

Visą tą laiką miestelis drebėjo nuo iš prieplaukos sklindančios muzikos.

„Per penkias valandas man pavyko apklausti 150 įvairiausių tautybių ir amžiaus žmonių, kurie mielai reiškė savo nuomonę. Tuos atsakymus su parašais išsiųsiu į Lietuvos turizmo departamentą. Tikiuosi, tai bus pretekstas dar kartą visiems susimąstyti, kokį kelią renkasi Neringa kaip kurortas, – kalbėjo 31-erių J.Aniūnaitė-Ott.

Ji pati buvo nustebinta, jog tik penki iš 150 kalbintųjų pasakė, kad jiems tranki vidurnakčio diskotekos muzika netrukdė, nes gyveno atokiai nuo centro ir nieko negirdėjo.

Kiti, pasisakę prieš triukšmingus renginius po vidurnakčio, pateikė tokius argumentus: Nida – ne Palanga, čia žmonės atvyksta ramaus poilsio. O naktinės diskotekos galėtų vykti prie jūros arba uždaroje patalpoje.

Naktį negalėjusi miegoti J.Aniūnaitė-Ott nutarė nueiti į prieplauką ir pati pažiūrėti, kas ten vyksta. Pasak jos, diskotekoje šoko gal 200 jaunų žmonių, kai sausakimšoje Nidoje tąnakt nakvojo gal koks 10 tūkst. poilsiautojų.

„Ir aš, ir mano apklaustieji ne prieš tai, jog Nidoje vyktų renginiai. Kuršių marių regata buvo tikrai graži šventė. Tačiau esu tikra, buriuotojams diskoteka iki antros valandos nakties nebuvo reikalinga. Girdėjau, jog tąnakt šėlo jaunimėlis, atvykęs iš Klaipėdos. Jis neturėjo kur nakvoti ir rytą į Klaipėdą išvyko pirmuoju autobusu”, – kalbėjo jauna moteris.

Pasak jos, Neringoje vykstantys renginiai turėtų būti taip techniškai parengti, kad po 24 valandos netrikdytų žmonių poilsio.

Be kita ko, policija leistino garso normas privalėtų kontroliuoti specialiu matuokliu.

Daugeliui buvo keista, kaip uoliai vietos policija reikalavo nutraukti pusvalandį po vidurnakčio užsitęsusį Džiazo festivalio koncertą, o kur kas ilgiau vykusio renginio nebandė nei tildyti, nei stabdyti.

Antrus metus Berlyne gyvenanti J.Aniūnaitė-Ott šiuo metu dirba trijų Baltijos šalių bendrame informaciniame centre, kuris vokiškai kalbančiuose kraštuose reklamuoja Latviją, Estiją ir Lietuvą.

Prieš tai porą metų ji dirbo Nidoje.

„Mes Neringą reklamuojame kaip labai ypatingą kurortą Lietuvoje ir visose Baltijos šalyse. Man apmaudu, kad toks vienas ar keli renginiai gali sugadinti gerą Nidos vardą”, – nuogąstavo moteris.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.