Iš teismo paspruko įtariamasis

Vilniuje tiesiai iš apylinkės teismo pastato paspruko į teismą kardomosios priemonės paskyrimui atvežtas vaikinas. Nepatvirtintais duomenimis, jį atlydėjęs pareigūnas netikėtai pasijuto blogai ir tuo sulaikytasis galėjo pasinaudoti.

Dvidešimt vienerių metų vilnietis Dmitrijus Smirnovas buvo įtartas plėšimu. Esą jis dar su keletu panašaus amžiaus vaikinų užsiiminėjo plėšimais. Policijos pareigūnai jį ir kitus įtariamuosius praėjusį penkadienį buvo sulaikę keturiasdešimt aštuonioms valandoms. Sekmadienį šis terminas baigėsi ir apie 13 val. įtariamieji buvo atvežti, kad teismas priimtų nutartį dėl kardomosios priemonės, suėmimo, skyrimo. Pareigūnai abiems atvežtiesiems kaip įtariama kartu nusikaltimus dariusies vyras prašė skirti du mėnesius suėmimo.

Teisėja Danutė Mickevičienė LŽ pasakojo, kad pats posėdis jau buvo įvykęs. Ji nusprendusi suėmimą paskirti. Tad išėjo iš salės rašyti nutarties. Pats paskelbimas turėjo įvykti po kurio laiko. Vaikino pabėgimo metu jos ir posėdžių sekretorės salėje nebuvo. Beje nebuvo salėje ir įtariamojo, jis su konvojuojančiu policininku laukė prie salės durų, kol paskelbs nutartį jo draugui. „Žiūriu nebėra kam tos nutarties skelbti. Mano praktikoje toks atvejis atsitiko pirmą kartą. Tačiau nutartį žinoma paskelbiau”, – pasakojo D.Mickevičienė.

Pasak teisėjos, kartu su pareigūnu jie dar teisme ieškojo pabėgėlio. Manė, gal pasislėpęs kur tūnao. Tačiau mažai tikėjo sėkme, nes visos durys, išskyrus tualetų buvo užrakintos arba kabinetuose buvo žmonių.

Bėgliui pasprukus, du įtariamuosius konvojavę Vilniaus miesto treąčiojo policijos komisariato pareigūnai tai pastebėjo tik po kelių minučių. Kalbama, kad taip atsitiko todėl, kad vienas jų atidžiai stebėjo „savo” konvojuojamąjį, o antrajam, saugojusiam D.Smirnovą staiga pasidarę bloga. Esą pareigūnas vos nenualpęs ir savijauta pagerėjusi tik po kelių minučių, kurių bėgliui užteko. Paskelbta bėglio paieška Vilniaus mieste bei rajone, tačiau vakar D.Smirnovas dar nebuvo surastas.

Policijos pareigūnams šis vaikinas seniai ir gerai žinomas. Nors palyginti jaunas, jis jau šešis kartus teistas. Policijos pareigūnai LŽ sakė, kad kartu su gauja jis dažniausiai vykdė vagystes bei plėšimus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.