Panevėžio rajone avarijoje žuvo keturiese

Panevėžio rajone įvykusi avarija nusinešė keturių vyrų gyvybes. Žuvę vyrai gerai pažįstami policijai. Vienam jų buvo iškelta baudžiamoji byla dėl incidento su Seimo nariu Antanu Matulu. Tuomet kilusio konflikto metu šeši Geležių kaimo gyventojai sumušė policijos pareigūnus, bandžiusius užstoti seimūną.

Avarija įvyko pirmadienio vakare, apie 21.40 val. kelio Tiltagaliai – Sodeliai penktame kilometre. „VW Golf” nulėkė nuo kelio ir rėžėsi į medį. Automobilis buvo visiškai sumaitotas. Iš jo sveika liko tik bagažinė. Po smūgio jis užsidegė. Liepsnas užgesino subėgę Geležių kaimo gyventojai, mat kaimas vos per gerą šimtą metrų nuo avarijos vietos.

Tačiau padėti automobiliu važiavusiems keturiems Geležių kaimo gyventojams jau nebegalėjo niekas. Trys jų žuvo avarijos metu. Tai aštuoniolikmetis Aurimas Nagrockis, vairavęs automobilį. Vietoje žuvo ir devyniolikmetis Algirdas Kopūstas bei dvidešimt devynerių metų amžiaus Rimas Grigaitis. Dvidešimt vienerių metų amžiaus sulaukęs Marius Jankauskas buvo rastas dar gyvas. Jį kaimo gyventojų iškviesti medikai skubiai išvežė į Panevėžio ligoninę. Tačiau skubiai operuotam jaunuoliui nepavyko padėti. Apie trečią valandą nakties jo gyvybė užgeso.

Važiavo didžiuliu greičiu

Pasak avarijos liudytojų, greičiausiai avarijos priežastis – itin didelis greitis. Panevėžio rajono policijos komisariato pareigūnai LŽ sakė, kad avarijos vietoje matyti stabdymo žymės, vairuotojas dar bandė sustabdyti nebevaldomą automobilį. Kelias čia daro labai nedidelį posūkį. Vietiniai gyventojai sako, kad šioje vietoje avarijų neprisimeną. Keturi vyriškiai, nepatvirtintais duomenimis, buvo neblaivūs. Tiksliau nustatys ekspertai. Esą kompanija išvažiavusi maudytis ir ant kranto išgėrinėjusi. Niekas tiksliai nežino, kurioje vietoje kompanija buvusi, tačiau važiavo jie nuo Tiltagalių pusės. Vietiniai gyventojai spėlioja, kad vyrai galėjo būti prie ten tekančio Lėvens. Kalbinti gyventojai teigė, kad „VW Golf” vairavęs A.Nagrockis neva neturėjęs vairuotojo pažymėjimo. Esą laikęs egzaminą, bet neišlaikęs.

Neturėjo geros reputacijos

Geležių kaimo gyventoja, kurios namai yra šalia žuvusio A.Kopūsto sodybos, LŽ pasakojo, kad žuvusieji neturėję labai geros reputacijos. „Kopūstas neseniai traktorių buvo pasiėmęs, važinėjosi po kaimą. Į laidus kažkokius buvo įsipainiojęs. Sako, išgėręs buvo, bet pati tai nemačiau”, – sakė Geležių gyventoja. Kitas žuvusysis, Marius Jankauskas, neseniai buvo išvažiavęs į užsienį. Neva uždarbiauti. Tačiau apie tai vaikinas nepranešė tėvams, kurie esą jo kurį laiką ieškoję. Tiesa, vaikinas po kurio laiko davęs žinią apie save, o netrukus ir grįžęs.

Incidentas su Seimo nariu

Geriausiai policijai buvo žinomas R.Grigaitis. Pernai birželį jis buvo įsivėlęs į garsų incidentą su Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininku Antanu Matulu. Seimo narys buvo atvažiavęs į Tiltagalių kaimo 420 metų jubiliejaus šventę. Į jo pastatytą „Hyundai Elantra” automobilį įsirėžė „VW Multivan”. Apgadintas automobilio galas. „VW Multivan” į šventę atvyko šeši Panevėžio rajono gyventojai. Iššokę iš automobilio jie pretenzijas pareiškusį seimūną pradėjo plūsti. Į incidentą įsikišo du šventės metu tvarką palaikę policininkai. Krekenavos policijos nuovados viršininkas bei tyrėjas. Tačiau pareigūnų reikalavimus liautis trikdyti viešąją tvarką triukšmadariai ignoravo. Negana to, jie puolė mušti policininkus. A.Matulas pareigūnams padėti nepanoro. Šeši užpuolikai sužalojo abu policininkus, sudraskė jiems rūbus. Teko kviestis pastiprinimą ir tik tuomet jie buvo sutramdyti ir nuvežti į areštinę. Vienas iš įtariamųjų buvo R.Grigaitis. Visiems buvo iškelta baudžiamoji byla dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams. Dabar vienas įtariamųjų žuvo. Pasak vietinių pareigūnų, visi šeši įtariamieji buvo žinomi visoje apylinkėje. Tačiau esą gyventojai bijoję skųstis ir policijoje skundų nėra užregistruota.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.