Apeliacinis teismas nagrinėja K. Masiulio ir „Rubicon group“ ginčą

Šiandien Lietuvos apeliacinis teismas apeliacine tvarka nagrinėjo Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario Kęstučio Masiulio apeliacinį skundą dėl 2007 m. kovo 19 d. Vilniaus apygardos teismo sprendimo, kuriuo K. Masiulis buvo įpareigotas paneigti tikrovės neatitinkančias žinias ir iš jo UAB „Rubicon group” naudai buvo priteista 10 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo.

Šiandien posėdyje K. Masiulio atstovė pareiškė, kad pirmosios instancijos teismas neteisingai taikė Civilinį kodeksą, Visuomenės informavimo įstatymą bei netinkamai vertino įrodymus. Juos nuomone, teismas turi įvertinti, kad ginčytini K. Masiulio teiginiai buvo pateikti tiesioginės laidos metu, o jis pats buvo veikiamas tiesioginio eterio įtampos ir jaudulio, todėl galėjo netiksliai pasisakyti, o tokių jo žodžių negalima vertinti pažodžiui. K. Masiulis taip pat teigė, kad jo pasisakymai TV ir radijo laidose buvo neteisingai traktuoti.

Tuo tarpu UAB „Rubicon group” atstovas mano, kad Vilniaus apygardos teismo sprendimas yra teisėtas ir pagrįstas.

Apeliacinis teismas savo sprendimą ketina skelbti po dviejų savaičių.

UAB „Rubicon group” į teismą kreipėsi dėl 2006 m. sausio 26 d. TV laidoje „Spaudos klubas” ir Žinių radijo laidoje „Prie pietų stalo” K. Masiulio paskelbtų žinių apie UAB „Rubicon group”, kurią jis neva apkaltino dėl vamzdynų avarijos Telšiuose. Žinios esą pažeidė bendrovės dalykinę reputaciją. Bendrovė prašė iš K. Masiulio priteisti pusę milijono litų neturtinei žalai atlyginti.

Vilniaus apygardos teismas šių metų kovo pabaigoje UAB „Rubicon group” ieškinį patenkino iš dalies ir pripažino, kad K. Masiulis 2006 m. sausio pabaigoje, dalyvaudamas TV laidoje, paskelbė tikrovės neatitinkančias ir įmonės dalykinę reputaciją pažeidžiančias žinias („Telšiuose Rubikono įmonė susprogdino vamzdžius”). Teismas įpareigojo politiką per dvi savaites nuo teismo sprendimo įsiteisėjimo savo sąskaita LTV laidoje, kurios metu buvo paskleistos tikrovės neatitinkančios žinios, paneigti žalą bendrovės dalykinei reputacijai darančią informaciją. K. Masiulis buvo įpareigotas sumokėti bendrovei 10 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.

Kitų ginčytinų teiginių („Rubikono” šildomose mokyklose vaikai aktų salėse sėdi su paltais, nors turėtų būti jose 18 laipsnių; turbūt turėtume džiaugtis ir padėkoti „Rubikonui”, kad bent vamzdžiai nesproginėja, kaip Telšiuose; (Vilniaus miesto savivaldybės tarybos balsus) reikia skaičiuoti pagal „Rubikoninę” įtaką” ir kt.) Vilniaus apygardos teismas nepripažino neatitinkančiais tikrovės.

Apeliaciniame skunde K. Masiulis prašo Apeliacinio teismo panaikinti pirmosios instancijos teismo sprendimą ir ieškinį atmesti. Jo nuomone, Vilniaus apygardos teismas netinkamai įvertino jo pasakytus teiginius ir padarė nepagrįstas išvadas; neatsižvelgė į tai, kad panašūs teiginiai buvo skelbiami daugelyje spaudos leidinių. Bendrovė „Rubicon group” prašė atmesti apeliacinį skundą ir teismo sprendimą palikti nepakeistą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.