Mokiniams iš nepasiturinčių šeimų – mokinio reikmenys ir nemokamas maitinimas

Vilniaus miesto savivaldybė kviečia nepasiturinčias šeimas, auginančias mokyklinio amžiaus vaikus, kreiptis į Socialinės paramos centrą (SPC) dėl vaikų aprūpinimo mokinio reikmenimis ir nemokamo maitinimo. Dėl aprūpinimo mokinio reikmenimis iki rugsėjo 10 dienos reikėtų kreiptis pagal savo gyvenamąją vietą į seniūnijose dirbančius SPC Bendruomenės socialinių paslaugų skyriaus darbuotojus.

Mokiniai turi teisę į nemokamus pietus, jei pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 1,5 valstybės remiamų pajamų (VRP) dydžio (307,50 Lt).

Nemokami pietūs ir mokinio reikmenys skiriami, jeigu pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 1 VRP dydis (205 Lt). Jei tokias pajamas gaunanti šeima priklauso socialinės rizikos šeimų grupei, joje augantys vaikai papildomai gali gauti ir nemokamus pusryčius.

Parama taip pat teikiama atsižvelgiant į šeimų gyvenimo sąlygas, kai vaikai auga su vienu iš tėvų arba šeimoje yra trys ir daugiau vaikų, arba vienas iš tėvų turi negalią. Tokių šeimų mokyklinio amžiaus vaikai turi teisę į nemokamus pietus, jeigu pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 2 VRP dydžiai (410 Lt), bei gali gauti nemokamus pietus, pusryčius ir aprūpinimą mokinio reikmenimis, jei pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 1,5 VRP dydžio (307,50 Lt).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.