Prabangūs ir brangūs pasaulio laineriai

Pasaulyje renkamos ne tik gražiausios merginos, bet ir geriausi kruizų laivai. Duglas Vardas – pripažintas kruizinių lainerių kokybės ir lygio ekspertas. Jis ne tik sukūrė prabangiausių pasaulio lainerių nustatymo sistemą, bet ir įvedė naują kokybės klasę – Penkios žvaigždės plius.

Žinyne „Ocean Cruising & Cruise Ships” įrašyti 256 visų kruizų kompanijų, rūšių, dydžių ir klasių kruiziniai laineriai.

Praktiškai neįmanoma nustatyti geriausią pasaulio kruizų kompaniją. Sunku parinkti kriterijus, kiekvienos kompanijos standartus aptarnavimo kokybės ir lygio santykiu.

Lainerius galima klasifikuoti pagal balų sistemą ir nustatyti, kas lyderis, o kas autsaideris. D.Vardas savo kokybės nustatymo sistemą sukūrė prieš 20 metų. Visą tą laiką jis kasdien kruopščiai sudarinėja savo reitingą, kuris pasaulyje pelnė autoritetą. D.Vardas sako, kad skaičiai niekada nemeluoja, jo skaičiavimo sistema išties išsamiausia ir objektyviausia. Joje balai skaičiuojami pagal šiuos kriterijus: laivas, kajutės, maitinimas, aptarnavimas, pramogos, kruizai.

Didžiausia galima balų suma – 2000. Įdomu, kad didieji laineriai arba superlaineriai daug balų nesurenka. Pirmauja nedideli kruizų laineriai, kai kada, sprendžiant iš matmenų, labiau primenantys jachtas. Dar vienas įdomus faktas – labai dažnai nugali ne šiuolaikiniai laivai, kuriuose panaudoti visi įmanomi laimėjimai ir technologijos, o seni, kai kada net labai, laivai.

Šiuose nedideliuose laineriuose sukuriama jauki aplinka, atmosfera ir aptarnavimas, prilygstantys uždaram išrinktųjų viešbučių klubui, su „tikrais” angliškais, škotiškais ar kitai tautai būdingais atributais.

Kainos ten didelės, bet vis dėlto realios. Tai yra iškėlus sau tokį tikslą, į kurį nors šių lainerių galima patekti ir nebūnant oligarchu, transnacionalinės korporacijos vyriausiuoju vadybininku ar ministro pavaduotoju. Bent kartą gyvenime.

Į rinktinį Penkių žvaigždžių lainerių klubą pateko 25 laineriai. Geriausiųjų dešimtukas – „SeaDream I” (1790 balų), „SeaDream II” (1790 balų), „Seabourn Legend” (1786 balai), „Seabourn Pride” (1785 balai), „Seabourn Spirit” (1785 balai), „Queen Mary 2” (Gril klasė, 1764 balai), „Silver Shadow” (1757 balai), „Silver Whisper” (1757 balai), „Hanseatic” (1740 balų), „Silver Cloud” (1717 balų). Dešimtuke nėra lainerių, kurie buvo atplaukę į Klaipėdos uostą. Iš tų lainerių, kurie buvo atplaukę į Klaipėdos uostą, 12 vietoje – „Sea Cloud II” (1709 balai).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.