„flyLAL – Lithuanian Airlines“ didina lėktuvų parką

Aviakompanija „flyLAL – Lithuanian Airlines” savo orlaivių parką papildė dar vienu lėktuvu. Į Vilnių atskraidintas JAV įsigytas orlaivis Boeing 737-300 yra vienas moderniausių tokio tipo orlaivių bei didžiausias iki šiol Lietuvoje eksploatuotų lėktuvų.

Tai jau antras orlaivis šiais metais, papildęs „flyLAL – Lithuanian Airlines” aviakompanijos lėktuvų parką. Kaip ir pirmąjį, naująjį Boeing 737-300 įsigijo „flyLAL Group” priklausanti bendrovė „Aviation assets management”, užsiimanti orlaivių įsigijimu ir ilgalaike jų nuoma. Daugiau kaip 28 mln. litų kainavusiu lėktuvu iki metų pabaigos ketinama pervežti beveik kelias dešimtis tūkstančių. keleivių. Į Vilnių atvykęs orlaivis vienu reisu gali skraidinti 148 žmones, o tai yra dar dešimčia keleivių daugiau nei birželį įsigytasis Boeing 737-322.

„Abu mūsų naujausi lėktuvai gali išvystyti iki 800 km/h greitį, todėl kelionė jais sutrumpėja iki dvidešimties minučių, skrendant į bet kurią šalį”, – teigia aviakompanijos vadovas.

Į naujojo orlaivio parengimą ilgametei eksploatacijai investuota 2 mln. JAV dolerių. Pasak S.Stasiūno, brangiausiai kainavo periodinė orlaivio patikra ir kapitaliniai techninio aptarnavimo darbai (D – check). „Į Vilnių atskraidintas mūsų naujasis orlaivis yra kapitaliai suremontuotas, perdažytas naujomis aviakompanijos spalvomis ir atitinkantis visus keliamus skrydžių saugos reikalavimus. Netrukus jame žadama atnaujinti virtuvę bei krėslų užvalkalus”, – sako „flyLAL – Lithuanian Airlines” vadovas.

Intensyviai eksploatuoti naująjį orlaivį planuojama nuo spalio mėnesio. Į Egiptą, Tunisą, Ispaniją, Didžiąją Britanija, Airiją ir kitas šalis Boeing 737-300 bus skraidinami tiek reguliariųjų, tiek užsakomųjų reisų keleiviai.

„flyLAL – Lithuanian Airlines” lėktuvų parkas šiemet pradėtas atnaujinti pirmą kartą po bendrovės privatizavimo. Paskutinį kartą jis atnaujintas prieš daugiau nei 3 metus. „Planuojame, kad orlaivių parkas bus atnaujintas ir padidintas per artimiausius dvejus – trejus metus ir tai leis mums teikti aukštos kokybės paslaugas bei užsiimti aktyvia plėtra. Iki 2009 m. planuojame, jog bendrą aviakompanijos lėktuvų parką sudarys 12-14 orlaivių, kurių didžioji dalis bus Boeing 737-500 ir 737-300”, – teigia S.Stasiūnas.

Anot jo, šiuo metu vedamos derybos dėl dar keturių Boeing 737-500 įsigijimo, pirmasis iš jų Lietuvoje laukiamas dar š.m. spalio mėnesį.

Įsigyjami orlaiviai nėra nauji, tačiau pagal savo technines charakteristikas galės būti eksploatuojamas dar mažiausiai 10-15 metų. Pažymėtina, jog būtent tokio amžiaus lėktuvus daugiausiai eksploatuoja didžiausi vežėjai, skraidinantys keleivius iš Lietuvos.

Iki šiol aviakompanijos „flyLAL – Lithuanian Airlines” parką sudarė vienas Boeing 737-322, keturi SAAB 2000 ir keturi Boeing 737-500.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.