Romoje palaidotas ambasadorius K.Lozoraitis

Romoje ketvirtadienį palaidotas pirmasis Lietuvos ambasadorius prie Šventojo Sosto Kazys Lozoraitis.
Laikinai diplomatas palaidotas Romos Santa Maria dei Monti parapijos bažnyčioje. Rugsėjį K.Lozoraičio palaikai bus pargabenti į Lietuvą ir vykdant velionio valią palaidoti Kaune, Petrašiūnų kapinėse.

Eidamas 79-uosius metus K.Lozoraitis po sunkios ligos mirė pirmadienio naktį Romos ligoninėje.

K.Lozoraitis buvo pirmasis nepriklausomybę atgavusios Lietuvos ambasadorius prie Šventojo Sosto ir Maltos Ordinui. Šias pareigas jis ėjo nuo 1992 iki 2004 metų.

Nuo 2004 metų iki pat mirties ambasadorius K.Lozoraitis dirbo neatlygintinu konsultantu Lietuvos ambasadoje Italijoje.

Žurnalistiką studijavęs K.Lozoraitis 1958-1972 metais dirbo Italijos radijuje, o nuo 1972-ųjų – Vatikano radijo laidų apie Lietuvą redakcijoje. Nuo 1960 metų buvo asmeninis egzilinės Lietuvos diplomatinės tarnybos vadovo sekretorius.

1985-1992 metais diplomatas vadovavo Lietuvos atstovybės prie šv.Sosto kanceliarijai, nuo 1980 metų buvo Lietuvių bendruomenės Italijoje vicepirmininkas.

Prieš dvejus metus prezidentas Valdas Adamkus K.Lozoraitį apdovanojo ordino „Už nuopelnus Lietuvai” Didžiuoju kryžiumi. 1999 metais diplomatas apdovanotas Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro Didžiuoju kryžiumi. K.Lozoraitis taip pat yra ir Silvestro ordino kavalierius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.