Po „šalto dušo” Lietuvos studentai šventė pergalę

Tailande vykstančioje XIV pasaulio studentų universiadoje Lietuvos krepšininkai tęsia kovą dėl medalių.

Vakar mūsų šalies studentų krepšinio rinktinė ketvirtfinalyje labai permainingoje kovoje rezultatu 79:70 (12:29, 21:12, 25:16, 21:13) palaužė Rusijos ekipą.

Lietuviai susitikimą pradėjo susikaustę, o rusams viskas sekėsi. Mūsiškių varžovai per pirmą kėlinį įgijo net septyniolikos taškų persvarą.

Ne gana to, pagrindinis mūsų komandos vidurio puolėjas M. Anisimovas gana greitai susirinko tris pražangas, ir treneriai buvo priversti jį pasodinti ant atsarginių žaidėjų suolelio.

Tarsi išsimaudę po šaltu dušu lietuviai vėliau „atsibudo” ir ėmė vytis Rusijos krepšininkus. Lietuvos rinktinei likviduoti atsilikimą pavyko tik trečiame kėlinyje. Po trisdešimties minučių kovos jau priekyje buvo trenerio M. Lukošiaus vadovaujami lietuviai – 58:57.

Per ketvirtą kėlinį sėkmingiau žaidė mūsų šalies studentai. Jie išplėšė sunkią pergalę devynių taškų skirtumu ir pateko į pusfinalį.

Prie Lietuvos studentų pergalės daugiausiai prisidėjo J. Mačiulis, pelnęs 22 taškus iratkovojęs 10 kamuolių, bet dėl penkių pražangų nebaigęs rungtynių.

Puikiai rungtyniavo J. Sinica (18 tšk.) ir S. Babrauskas (12 tšk. ir 7 atkovoti kamuoliai). Komandos kapitono M. Prekevičiaus sąskaitoje – 9 taškai, 5 atkovoti kamuoliai ir 4 rezultatyvūs perdavimai.

Kitų krepšininkų indėlis į svarbią pergalę toks: A. Kavaliauskas ir D. Šilinskis pelnė po 4 taškus, R. Alijevas ir M. Kalnietis – po 3, V. Vasylius ir M. Anisimovas – po 2.

Rusijos komandoje rezultatyviausiai žaidė J. Voronovas, įmetęs 26 taškus.

Po rungtynių telefonu kalbėjomės su Lietuvos studentų krepšinio rinktinės vadovu Algimantu Vaišnora. Jis „Vakarų ekspresui” sakė: „Dėl sunkiai paaiškinamų priežasčių vyrai pirmame kėlinyje įkrito į gilią nesėkmių duobę. Džiaugiamės, kad jiems pavyko iš jos išsiropšti ir laimėti. Jau susitikimo pradžioje tris pražangas susirinko M. Anisimovas ir, padėtis aikštelėje buvo kritiška. Tačiau jį pakeitęs D. Šilinskis žaidė visai neblogai ir neleido rusams laisvai manevruoti po mūsų krepšiu.”

Mūsų šalies krepšininkų varžovai pusfinalyje šiandien 8 val. Lietuvos laiku bus Kanados studentai. Vakar kanadiečiai taip pat atkaklioje kovoje rezultatu 68:63 (13:16, 15:19, 14:15, 26:13) nugalėjo Vokietijos rinktinę.

Kitame pusfinalyje susitiks serbai ir japonai.

Serbijos rinktinė vakar ketvirtfinalyje 90:51 (21:19, 22:11, 22:12, 25:9) sutriuškino turkus, o Japonijos krepšininkai tik vieno taško skirtumu – 72:71 (11:19, 22:14, 19:18, 20:20) – įveikė korėjiečius.

Šiomis dienomis bendras Lietuvos sportininkų komandos iškovotų apdovanojimų kraitis Tailande padidėjo dar dviem bronzos medaliais. Juos iškovojo dziudo imtynininkai E. Žilinskas (svorio kategorija iki 100 kg) ir K. Bauža (iki 90 kg).

Iki vakar dienos Lietuvos sportininkai Tailande buvo iškovoję keturis medalius – vieną aukso ir tris bronzos. Lietuviai bendroje komandų rikiuotėje užima 24 vietą.

Universiadoje pagal iškovotą medalių skaičių pirmavo Rusija – 67 (23 aukso, 15 sidabro ir 29 bronzos) medaliai. Antrą vietą užima kinai – 61 (21-19-21) medalis. Trečioje pozicijoje yra ukrainiečiai – 51 (19-18-14) medalis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.