A. Skerla sužinojo dvi naujienas: gerą ir blogą

Pirmadienį ir antradienį dėmesio centre atsidūrė Vilniaus „Vėtros” futbolo klubo ir Lietuvos rinktinės gynėjas Andrius Skerla.

Sostinės „Vėtros” gerbėjams šios komandos interneto svetainėje buvo pasiūlyta išrinkti šiemet geriausiai Europos „Intertoto” turnyre pasirodžiusį klubo žaidėją.

Pirmadienį buvo susumuoti šių rinkimų rezultatai.

Klubo aistruoliai geriausiu išrinko gynėją A. Skerlą. Visose penkeriose rungtynėse be keitimų žaidęs ir dvejose iš jų kapitono raištį rišėjęs futbolininkas rinkimuose surinko 136 taškus.

Antrą vietą rinkimuose užėmė saugas Dejanas Milošeskis. Jam sirgaliai skyrė 129 taškus. Šis „Vėtros” legionierius „Intertoto” turnyre įmušė du įvarčius, tačiau dėl geltonų kortelių pirmąsias rungtynes su „Blackburn” ekipa turėjo praleisti, o per antrą susitikimą buvo pašalintas iš aikštės.

Trečioje vietoje liko Bobis Božinovskis – 96 taškai.

Po geros naujienos A. Skerla užvakar sužinojo ir blogą.

Antradienį Vilniuje posėdžiavęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Drausmės komitetas anuliavo „Vėtros” pergalę 3:1 prieš „Šilutę” per praėjusį sekmadienį vykusias Lietuvos futbolo klubų asociacijos (NFKA) A lygos čempionato XXIII turo rungtynes.

Drausmės komitetas, atsižvelgdamas į šilutiškių protestą, vilniečiams įskaitė techninį pralaimėjimą rezultatu 0:3, o šios pasekmės kaltininku tapo A. Skerla.

A. Skerla turėjo 4 geltonas korteles ir pagal NFKA varžybų nuostatų 94 straipsnio 2 punktą privalėjo rungtynes su „Šilute” praleisti.

Drausmės komitetas pritaikė nuostatų 45 straipsnį ir „Vėtra” neteko trijų taškų.

„Vėtros” klubas, remdamasis oficialia NFKA interneto svetaine (www.alyga.lt), manė jog A. Skerla turi tik tris korteles ir leido šiam futbolininkui žaisti. Tačiau pasirodo, jog minėta svetainė klydo. Beje, ji „grybauja” jau nebe pirmą kartą. Tačiau tai nereiškia, kad „Vėtra” turėjo tikėti šios svetainės duomenimis.

Pagal NFKA nuostatų 97 straipsnį įspėjimų ir pašalinimų apskaitą privalo vesti patys klubai, NFKA ir LFF Drausmės komitetas. Bendradarbiavimas tarp šių trijų instancijų nuostatuose nėra numatytas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.