Greta Lietuvos trispalvės siūloma dažniau kelti ir Europos Sąjungos vėliavą

Greta Lietuvos trispalvės bus siūloma dažniau iškelti ir Europos Sąjungos (ES) vėliavą.
Gerokai platesnį ES vėliavos naudojimą numatančiam Valstybės vėliavos ir kitų vėliavų įstatymo pakeitimo įstatymo projektui antradienį pritarė Vyriausybė.

Seimo nario Alfredo Pekeliūno parengtame projekte siūloma, kad ES vėliava būtų keliama kartu su Lietuvos vėliava prie, virš ar ant Seimo, Prezidentūros, Vyriausybės, ministerijų ir apskričių viršininkų administracijų, teismų, Generalinės prokuratūros, Lietuvos banko, savivaldybių tarybų bei kitų valstybinės valdžios institucijų pastatų.

Pagal pateiktą projektą, abi vėliavos taip pat turėtų būti nuolat pastatytos Seimo, Vyriausybės, visų teismų posėdžių salėse, aukščiausiųjų valstybės pareigūnų bei institucijų vadovų darbo kabinetuose ir patalpose, kuriose vyksta įvairūs oficialūs renginiai.

Vyriausybė siūlys Seimui patikslinti įstatymo projektą ir numatyti, kad ES vėliava ne privalo, o gali būti keliama projekte nurodytose vietose kartu su Lietuvos valstybės vėliava. Taip pat Seimui bus siūloma ES vėliavos naudojimą susieti ne su visais Lietuvoje vykdomais rinkimais, o tik su rinkimais į Europos Parlamentą ir referendumais dėl ES klausimų, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

ES vėliavos naudojimas Sąjungos teisės nėra reglamentuojamas, tad šį klausimą savarankiškai gali spręsti kiekviena ES valstybė narė. Iškeliant ar pastatant ES vėliavą demonstruojamas pritarimas ES politikai, pripažįstamas ES valstybių narių idėjų vieningumas, todėl šios vėliavos naudojimas siejamas su valstybės naryste ES.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.