Piketas prie „Iki” prekybos centro Vilniuje nepakeitė tinklo vadovų nuomonės dėl darbo sąlygų

Vilniuje prie prekybos centro „Iki” antradienį surengtas negausus piketas nepakeitė šio prekybos tinklo vadovų pozicijos dėl darbuotojų atlyginimų bei darbo sąlygų. Tai po piketo BNS sakė tinklo generalinis direktorius Aidas Mackevičius.

„Mūsų atlyginimai yra vieni geriausi tarp prekybos centrų. Liepą jie pakilo 31 procentu. Imkime mokytojus, žmones, kurie yra baigę aukštuosius mokslus – kai kurie iš jų gauna ne ką daugiau nei mūsų kasininkai, daugelis kurių nėra baigę jokių mokslų”, – teigė A.Mackevičius.

Pasak jo, vidutiniškai „Iki” kasininkai uždirba apie 1,3 tūkst. litų „ant popieriaus” ir tai sudaro ne mažiau kaip 70 proc. atlyginimo. Priedai, kurių dydį lemia parduotuvės ir konkrečiai paties darbuotojo darbo rezultatai, gali sudaryti iki 30 proc. uždarbio.

Piketas prie prekybos centro buvo surengtas reaguojant į praėjusios savaitės įvykius, kai Viršuliškių gatvėje esančiame prekybos centre jame dirbančios kasininkės, protestuodamos prieš mažus atlyginimus ir sunkias darbo sąlygas, maždaug 3 valandas visiškai neaptarnavo klientų.

„Iki” vadovo teigimu, akciją, pasinaudojusi parduotuvės vadovo nebuvimu, iniciavo viena darbuotoja, turėjusi drausminę nuobaudą, už kurią jai buvo sumažinta premija. Iš viso akcijoje dalyvavo septyni iš tuo metu parduotuvėje buvusių 30 darbuotojų.

„Jokio darbuotojų dialogo su vadovybe nebuvo” – sakė A.Mackevičius. Jis patvirtino, kad dvi akcijoje dalyvavusios moterys, įskaitant ir vieną iš streiko organizatorių, nuo šios savaitės „Iki” prekybos centre jau nebedirba, tačiau teigė, jog jos darbą paliko savo noru.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas aiškino, kad nepasitenkinimas tarp darbuotojų kilo, nes darbdaviai pateikė per mažai informacijos apie jų atlyginimų dydžio pokyčius ir tai lemiančias priežastis.

Piketą antradienį „Iki” organizavusio neformalių piliečių judėjimo atstovas, publicistas Karolis Klimka kaltino politikus, kad jie neprisideda sprendžiant „vergiškomis” sąlygomis prekybos centruose dirbančių žmonių problemas ir ginant jų teises.

K.Klimka tikino, kad judėjimas ir toliau skleis informaciją apie dirbančių prekybos centruose žmonių teisę į protestus ir streikus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.