Prezidento taurė keliaus į Prancūziją

Tarptautinio vyrų teniso turnyro finale Gvidas Sabeckis 4:6, 3:6 nusileido prancūzui Nicolas Coutelot, ir didysis prizas pirmą kartą iš Vilniaus iškeliavo į Prancūziją.

23 metų prieniškis G.Sabeckis (653) šeštadienį garbingai pasipriešino patyrusiam 30-mečiui prancūzui N.Coutelot (769), kuris prieš penkerius metus pasaulio reitinge buvo 87-as. Pasiekti užsibrėžtą tikslą Gvidui sutrukdė ir nuovargis – mat ketvirtfinalio ir pusfinalio mačus jis laimėjo po alinančių trijų setų dvikovų atitinkamai su Švedijos ir Suomijos tenisininkais. Be to, G.Sabeckis kasdien į varžybas važinėjo iš Prienų.

Po finalo G.Sabeckis sakė iškart supratęs, kad prancūzas gerai išstudijavo varžovą ir iškart primetė savo žaidimą. Lietuvis teigė tikėjęsis finale pasirodyti kiek geriau, bet pritrūko jėgų. Jis pripažino, kad N.Coutelot buvo pajėgiausias priešininkas šiame turnyre, tačiau labiausiai džiaugėsi aštuntfinalio maču, per kurį nugalėjo olandą Basą van der Valką (964).

Iš turnyro prizų fondo, kurį sudarė 10 tūkst. JAV dolerių, nugalėtojui atiteko 1300 dolerių ir 12 Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitingo taškų. G.Sabeckis uždirbo 900 dolerių ir 8 ATP taškus.

Iš lietuvių pastarąjį kartą Prezidento taurę 2000 metais laimėjo daugkartinis šalies čempionas Rolandas Muraška. Jis šį trofėjų iškovojo net keturis kartus. Kol kas R.Muraška vienintelis Lietuvoje gali didžiuotis šio turnyro laureato vardu. Beje, pastarąjį kartą į finalą R.Muraška buvo iškopęs 2004 metais, tada pralaimėjo ispanui Javierui Garcijai.

Tačiau teniso šventė Vilniuje nesibaigė. Jau šiandien Sereikiškių parke esančiame teniso aikštyne prasidės kitas tos pačios kategorijos tradicinis tarptautinis Vito Gerulaičio turnyras. Čia vėl išvysime pajėgiausius mūsų žaidėjus – G.Sabeckį, septyniolikmetį Ričardą Berankį (830), šešiolikmetį Lauryną Grigelį, Lietuvos pilietybę turintį Danielį Lenciną. Liko ir Prezidento taurės laimėtojas N.Coutelot, pasiryžęs ir šią savaitę pakartoti savo triumfą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.