Pirmoji krepšininkių repeticija baigėsi nesėkme

Europos moterų krepšinio čempionatui besirengianti Lietuvos moterų krepšinio rinktinė vakar pirmąkart jėgas išbandė krepšinio aikštelėje – sekmadienį Vilniuje prasidėjo draugiškas trijų komandų turnyras.

Prieš rungtynes tylos minute pagerbta praėjusį trečiadienį po sunkios ligos amžinybėn iškeliavusi viena tituluočiausių šalies krepšininkių 43-ečius ėjusi Vitalija Tuomaitė.

(txt>Algirdo Paulausko treniruojamos krepšininkės vakar „Siemens” arenoje susitiko su Lenkijos rinktine ir pralaimėjo 47:54.

Rezultatyviausios Lietuvos komandoje buvo Iveta Marčauskaitė – 15 tšk., Ela Briedytė – 14.

Vakar per didžiąją pertrauką buvo pagerbta Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, kuri daug metų atidavė Lietuvos moterų rinktinei, o dabar nutarė baigti krepšininkės karjerą.

Šiandien Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos salėje žais Ukraina ir Lenkija, o antradienį ten pat mūsų krepšininkės susitiks su ukrainietėmis.

Pasibaigus moterų dvikovai sekmadienį 19 val. į aikštelę išbėgo Europos čempionatui besirengiančios Lietuvos ir Rusijos vyrų krepšinio rinktinės. Per didžiąją pertrauką buvo pagerbtos trys Lietuvos rinktinės: Europos jaunimo olimpinio festivalio krepšinio varžybų nugalėtoja vaikinų komanda, pasaulio kurčiųjų čempionato nugalėtojai bei Lietuvos jaunučių (iki 16 metų) vaikinų rinktinė, Europos čempionate iškovojusi bronzos medalius.

Rusijos nacionalinė komanda į Vilnių atvyko iš Latvijos, kur penktadienį per draugiškas rungtynes 80:87 nusileido Latvijos krepšininkams. 17 taškų nugalėtojams pelnė Sandis Valteris, po 14 – Andris Biedrinis (11 atkovotų kamuolių) ir Armandas Škele, 10 – Kristapas Janičenokas. Rusijos ekipoje išsiskyrė Nikita Šabalkinas (13 tšk.), Viktoras Chriapa ir Nikolajus Padius (po 12).

Dvikovai su rusais Ramūno Butauto treniruojami vyrai rengėsi Vilniuje. Varžybų išvakarėse prieš vakarinę treniruotę Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę aplankė Lietuvos Respublikos premjeras Gediminas Kirkilas. Jis su žaidėjais ir treneriais kalbėjosi apie pasirengimą Europos čempionatui. Jau rytoj Lietuvos rinktinė išvyks į Ispaniją, kur žais kelerias kontrolines rungtynes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.