Pajūryje – neregėta poilsiautojų apgultis

Savaitgalį pajūriui teko atlaikyti didžiulius poilsiautojų srautus. Turizmo informacijos specialistai ir gelbėtojai teigė, jog šią vasarą tiek daug žmonių kurortuose dar neregėjo.

Šeštadienį prie AB „Smiltynės perkėlos” nutįsusios eilės liudijo, kad vieni skuba į Kuršių neriją, o kiti – sprendžiant iš transporto kamščių ties Jakų žiedu – plūdo į Palangą ar Klaipėdą.

Palanga ir Neringa per poilsio dienas sulaukė itin daug poilsiautojų. Pasak Palangos turizmo informacijos centro vadybininkės Kristinos Gavutienės, nors šeštadienio rytas buvo kiek apniukęs, bet kurorto gatvės buvo pilnos, visi kurorto kampeliai priminė žmonių knibždėlyną.

Daugelis poilsiautojų rinkosi mėgstamiausią pramogą – traukė jūros link. Anot K. Gavutienės, savaitgalis dar kartą patvirtino tvirtą palangiškių įsitikinimą – žmonėms tereikia tik gero oro, kad patenkintos būtų abi pusės – poilsiautojai ir verslininkai.

„Gera nuotaika dėl šiltų orų atsispindėjo net žmonių veiduose”, – pasakojo vadybininkė.

Pasak K. Gavutienės, savaitgalį Palangoje rasti vietą nakvynei jau buvo gana sudėtinga. „Žinoma, pasisekė tiems, kurie tuo buvo pasirūpinę iš anksto”, – sakė ji.

Privatūs nuomotojai naudojosi susiklosčiusia situacija – nakvynės kainos pakilo dvigubai.

Šventojoje žmonių būta tiek, kad, pasak gelbėtojų, krantas nesiskyrė nuo jūros. Pasak Palangos gelbėjimo stoties viršininko Jono Vigelio, tiek daug poilsiautojų šią vasarą pajūryje dar neteko matyti.

Nidoje įsikūrusios kelionių agentūros „Balt Tours” pardavimų vadybininkė Aliona Šulc pasakojo, kad poilsiautojus savaitgalį viliojo ne tik geras oras, bet ir vykę renginiai: „Beach party” ir 40-oji jubiliejinė Kuršių marių regata.

Tiesa, sekmadienį daugelis atostogautojų ir savaitgalio poilsiautojų traukė namų link.

Pask A. Šulc, prieš kelias dienas savaitgalį norėjusiems atvykti bei ieškojusiems nakvynės žmonėms teko atsakyti neigiamai – laisvų vietų nebebuvo, tačiau sekmadienį jau galėjo pasiūlyti vieną kitą atsilaisvinusią apgyvendinimo vietą.

AB „Smiltynės perkėla” dispečerė Karolina Lebedeva patvirtino, kad per penktadienį ir šeštadienį perkelta itin daug automobilių ir keleivių – tokie srautai pasitaiko ne kiekvieną vasaros savaitgalį.

Penktadienį į abi puses perkelta 5 500 tūkst. transporto priemonių ir 18 600 keleivių, šeštadienį – atitinkamai 5 200 ir 21 000.

Nors dirbo visi keturi keltai, tačiau šeštadienį prie Naujosios perkėlos nuo 12 iki 15 val. automobiliams teko laukti ilgoje eilėje, kuri driekėsi net iki Namo inžinerijos centro Minijos gatvėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.