Po lietuvių pergalės ispanai mūsiškius apipylė keiksmažodžiais

Jaunieji mūsų šalies krepšininkai per lemiamas Europos jaunių (iki 18 metų) F grupės ketvirtfinalio rungtynes nepaleido šanso ir iškovoję pergalę prieš serbus pateko į pusfinalį. Taip mūsiškiai nuvylė arenoje šią dvikovą stebėjusius bendraamžius iš Ispanijos, kurie taip ir nesulaukė lietuvių nesėkmės, kad pelnytų kelialapį į pusfinalį.

Ispanijoje vykstančiame Europos čempionate Lietuvos jauniai ketvirtadienį 75:71 (25:20, 19:16, 9:20, 22:15) įveikė Serbijos rinktinę. Pastarajai tai buvo pirmas pralaimėjimas čempionate.

„Tikėjome, kad galime tai padaryti”, – po pergalės sakė mūsiškių ekipos treneris Sigitas Krukis.

Trims komandoms F grupėje surinkus po 4 pergales ir 1 pralaimėjimą, dėl geresnio tarpusavio susitikimų skirtumo pirmi buvo Serbijos krepšininkai, antri – lietuviai, o turnyro šeimininkė Ispanija liko trečia ir kovos tik dėl 5-8 vietos.

„Žaidėjai labai džiaugėsi patekę į pusfinalį, – „Lietuvos žinioms” pasakojo mūsų rinktinės vadovas Martynas Račkauskas. – Juk dabar kovosime dėl aukščiausių apdovanojimų. Tai rimtas laimėjimas.”

Prie lemiamos pergalės daugiausiai prisidėjo Donatas Motiejūnas – 22 taškai ir 10 kartų atkovotas kamuolys. 14 taškų surinko Šarūnas Vasiliauskas, 12 – Vaidas Čepukaitis, 11 – Žygimantas Janavičius (5 rezultatyvūs perdavimai).

Serbų rinktinėje sėkmingiausiai žaidė Stefanas Stojačičius (16 tšk.).

Likus žaisti pusketvirtos minutės po V.Lipkevičiaus tritaškio ir D.Motiejūno bei Ž.Janavičiaus dvitaškių lietuviai išsiveržė į priekį – 69:65. Netrukus D.Motiejūnas dar pataikė tris dvitaškius metimus ir užtikrino Lietuvos komandos pergalę.

Pasak Lietuvos rinktinės vadovo, Ispanijos krepšininkai arenoje stebėjo šias rungtynes, tikėdamiesi serbų pergalės. „Po varžybų ispanų sirgaliai mus nušvilpė, išeidami iš arenos savo adresu girdėjome įvairių ispaniškų keiksmažodžių”, – prisiminė M.Račkauskas.

Per kitas F grupės rungtynes Ispanija 89:78 nugalėjo kroatus, o Vokietija 83:77 įveikė rusus.

Šiandien pusfinalyje Lietuvos rinktinė susitiks su Graikija, kuri čempionate žengia be pralaimėjimų, o Serbijos varžovė bus Latvijos rinktinė. Trečiąją ir ketvirtąją vietas užėmusios ekipos žais dėl 5-8 vietų, o likusios – dėl 9-12 pozicijų.

Vakar čempionate buvo poilsio diena. „Po Madridą ekskursijos vyko pirmąjį laisvadienį, o penktadienį žaidėjai patys sprendė, ką veikti per išeiginę dieną”, – LŽ sakė komandos vadovas. Vakar 21 val. vietos laiku mūsų krepšininkai rinkosi į treniruotę, o prieš tai studijavo būsimuosius pusfinalio varžovus graikus.

„Graikijos rinktinė turi vieną galingą lyderį – Konstantinosą Koufosą, tad mūsų milžinai turės rimtą užduotį – jį sustabdyti”, – sakė M.Račkauskas.

216 cm ūgio K.Koufosas čempionate tvirtai pirmauja pagal pelnytus taškus (vid. 23,7) ir atkovotus kamuolius (11,8).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.