G.Sabeckiui labai padeda žiūrovų dėmesys

Pagaliau sulaukėme tikros šventės – tarptautinio Prezidento taurės vyrų teniso turnyro finale šiandien dėl Didžiojo prizo susikaus ketvirtoji varžybų raketė lietuvis Gvidas Sabeckis (ATP 653) ir penktuoju skirstytas prancūzas Nicolas Coutelot (771).

Vakar ir užvakar 23 metų prieniškis G.Sabeckis vienetų susitikimus laimėjo trim setais. Ketvirtadienį ketvirtfinalyje jis nugalėjo švedą Arvidą Puraneną – 5:7, 7:6 (7:4), 6:1, o vakar pusfinalyje po įspūdingos dvikovos privertė pasiduoti aštuntąją turnyro raketę 21 metų suomį Juho Paukku (748) – 6:7 (4:7), 6:4, 6:2. Abu tenisininkai gausiai susirinkusiems žiūrovams demonstravo gražų, drąsų ir agresyvų žaidimą.

Po dvikovos G.Sabeckis neslėpė džiaugsmo – tai pirmasis jo finalas Prezidento taurės turnyre. Pernai jis iškopė į finalą analogiškame turnyre Jurmaloje. Tada jam nepasisekė laimėti, tad dabar Gvidas labai nori pasiekti savo tikslą. Juolab pergalė namie būtų dvigubai saldesnė. Vaikinas prisipažino, kad laimėti pusfinalį jam labai padėjo publika, kuri po fantastiškai lietuvio laimėtų taškų nugriaudėdavo ovacijomis.

Apie šios dienos varžovą, kuris aštuntfinalyje nugalėjo septyniolikmetį Ričardą Berankį, Gvidas sakė nemažai žinąs. Tai – patyręs žaidėjas, tačiau jis tikisi, kad pavyks primesti prancūzui savo žaidimą. Puikią fizinę formą demonstruojantis G.Sabeckis sakė, kad nuovargis jo negąsdina, jis, daug treniruodamasis Italijoje, net kelis mėnesius skiria tik fiziniam pasirengimui. Tad dabar svarbiausia nieko nesibaiminti – žaisti iki galo, nes didžiausia klaida būtų iš anksto patikėti pergale arba atvirkščiai – per anksti nuleisti rankas.

Paklaustas, ar su Ričardu Berankiu yra kada susikovęs, Gvidas

atsakė, jog dar nebuvo progos suremti rakečių, tačiau pridūrė, kad labai gerbia šį jauną žaidėją ir žavisi jo iškovojimais.

Prezidento taurės finalas šiandien prasidės 11 valandą Vilniaus Sereikiškių parke esančiame teniso aikštyne.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.