Septynkovininkė Viktorija triumfavo ir Tailande

Neseniai tapusi Europos jaunimo čempione perspektyvioji Lietuvos septynkovininkė Viktorija Žemaitytė vakar savo pergalių kolekciją papildė ir pasaulio studentų žaidynių aukso medaliu.

Tailande vykstančioje XXIV vasaros universiadoje po pirmosios varžybų dienos V.Žemaitytė, surinkusi 3580 taškų, buvo tik ketvirta. Vakar penktoje rungtyje Viktorija į tolį nušoko 6,04 m ir, užėmusi septintą vietą, bendroje įskaitoje pakilo į trečią poziciją (4442 tšk.). Per šeštąją rungtį – ieties metimą – mūsiškė įrankį nusviedė 45,26 metro ir užėmė pirmą vietą. Ši pergalė 22 metų lietuvei atnešė 768 taškus, kurie bendrojoje įskaitoje padėjo Viktorijai vėl pakilti į pirmąją vietą (5210). Prieš paskutinę rungtį – 800 metrų bėgimą – antroje vietoje žengusi ukrainietė Ganna Melničenko nuo V.Žemaitytės buvo atsilikusi 109 taškais (5101). Paskutinėje rungtyje Viktorija pasiekė septintą rezultatą (2:24.70), kuris padėjo jai pirmajai iš Lietuvos delegacijos iškovoti aukso medalį. Čempione tapusi V.Žemaitytė surinko 5971 tašką. Sidabrro apdovanojimas teko belgei Sarai Aerts (5904), bronzos – minėtai ukrainietei G.Melničenko (5852).

Sėkmingai penktadienį startavo Lietuvos lengvaatlečiai. Moterų ir vyrų sprinto kvalifikacinėse varžybose pirmąjį etapą įveikė visi trys lietuviai. Audra Dagelytė 100 m nubėgo per 11,63 sek. ir užėmė antrą vietą, o Edita Lingytė, distancijoje sugaišusi 11,87 sek., – dešimtą vietą tarp 49 atlečių ir pateko į ketvirtfinalį.

Ketvirtfinalyje bėgs ir Žilvinas Adomavičius. Jis atrankos bėgime sugaišo 10,72 Lietuvos plaukimo komandai iki estafetės 4 po 100 m laisvuoju stiliumi finalo

pritrūko vos 0,04 sekundės. Lietuvos plaukikai distanciją įveikė per 3 minutes 21,67 sek. ir laimėjo savo atrankos plaukimą, tačiau bendroje įskaitoje liko tik devinti tarp 25 komandų ir į finalą nepateko.

Krepšinio turnyre penktadienį baigėsi pirmojo etapo kovos, po kurių paaiškėjo, kad

Lietuvos rinktinė antrajame etape žais su Kinijos (12 dieną) ir Turkijos (13 d.) ekipomis. B grupės turnyre sutriuškinę JAV (97:63) ir Angolos (102:52) ekipas Lietuvos krepšininkai užėmė pirmą vietą ir į kitą etapą pateko su auksiniu tašku.

Antrą vietą B grupėje užėmė JAV rinktinė, kurią sudaro Šiaurės Ajovos universiteto studentai, vakar 84:26 sutriuškinę Angolos penketuką.

G grupės nugalėtojais tapo dvi pergales iškovoję Turkijos krepšininkai, jie 97:73 nugalėjo Kiniją bei 76:51 – Pietų Afrikos Respublikos penketuką. Dvikovoje dėl antrosios vietos Kinijos rinktinė 72:53 nugalėjo PAR studentus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.