V.Čmilytė apgynė Europos greitųjų šachmatų čempionės titulą

Tituluočiausia Lietuvos šachmatininkė šiaulietė Viktorija Čmilytė (ELO – 2467) tapo Europos moterų greitųjų šachmatų čempione ir apgynė pernai iškovotą titulą. O vakar vykusiame žaibo turnyre Viktorija p[elnė bronzos medalį.

Devynių ratų šveicariška sistema Rumunijoje vykusiose pirmenybėse aukščiausią reitingą turėjusi Viktorija iškovojo šešias pergales, dvi partijas baigė lygiosiomis ir vieną pralaimėjo. Ji, kaip ir slovėnė Anna Muzychuk (2456) bei gruzinė Sopio Gvetadzė (2371), surinko 7 taškus iš 9 galimų. Tačiau pastarosios dvi šachmatininkės dėl prastesnių papildomų rodiklių pelnė atitinkamai sidabro ir bronzos medalius. Dėl Europos moterų greitųjų šachmatų čempionės titulo kovojo 52 sportininkės iš 9 šalių.

Vakar Viktorija visą dieną dalyvavo žaibo turnyre, tad „Lietuvos žinios” kalbėjosi su jos tėčiu ir treneriu Viktoru Čmiliu, kuriam duktė kasdien skambindavo, pasibaigus partijai (dar vienas Viktorijos treneris – Gediminas Rastenis). V.Čmilis sakė, kad nors į čempionatą atvyko ne visos pajėgiausios žaidėjos, kelias čempionės titulo link Viktorijai nebuvo lengvas. Čempionatas vyko dvi dienas, po pirmosios lietuvė buvo surinkusi 4 taškus iš 6 galimų. O antrąją čempionato dieną labai svarbus buvo priešpaskutinis turas, kuriame Viktorija susitiko su iki tol turnyre užtikrintai pirmavusia slovėne A.Muzychuk. Kaip LŽ pasakojo V.Čmilis, Viktorija varžovę užtikrintai nugalėjo juodosiomis figūromis ir išsiveržė į priekį. Paskutiniame ture slovėnė iškovojo pergalę, o Viktorija savo partiją baigė lygiosiomis, tad galutinėje įskaitoje net trys šachmatininkės, pretendavusios į nugalėtojos titulą, turėjo po lygiai taškų. Kol oficialiai nebuvo paskelbta, kas tapo Europos čempione, Viktorija iki paskutinės sekundės nebuvo užtikrinta savo pergale.

Vakar vykusiame dvidešimties partijų „žaibo” turnyre (kiekvienai partijai skirta po 15 minučių) V.Čmilytė pelnė bronzos medalį.

Jau kitą savaitę Viktorija vyks į Vokietijos Mainco mieste rengiamą prestižinį tarptautinį turnyrą, kur ji kviečiama nebe pirmą kartą. Nenuostabu, kad po bronzinio V.Čmilytės pasirodymo pernai vykusiame pasaulio moterų šachmatų čempionate ji sulaukia dar daugiau kvietimų iš įvairių šalių. Telieka išsirinkti patraukliausius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.