Prezidentas V.Adamkus išbandys „Spartano” VIP saloną

Prezidentas Valdas Adamkus oficialiai išbandys VIP modulį, sumontuotą Lietuvos karinių oro pajėgų (KOP) transportiniame lėktuve „Spartan”.
Pasak naujienų portalo „alfa.lt”, šį birželį Lietuvą pasiekęs VIP modulis iki šiol Lietuvos vadovų vizitams nebuvo naudotas. Visuomenei jis buvo pristatytas Kaune vykusioje aviacijos parodoje, po poros dienų jis buvo viešai demonstruotas Paryžiuje vykusioje aviacijos parodoje. Nuo to laiko VIP modulis nebuvo naudojamas.

Pirmadienį V. Adamkus išvyksta dviejų dienų vizito į Ukrainą. „Prezidentas į Ukrainą skris kariniu lėktuvu „Spartan”, kuriame bus įrengtas VIP modulis”, – patvirtino prezidento kanceliarijos atstovas Juozas Ruzgys.

VIP modulis dar prieš kelis mėnesius Lietuvoje kėlė daug aistrų. Pernai Krašto apsaugos ministerijai perkant karinius transporto lėktuvus „Spartan” teigta, kad vienas iš jų bus prezidentinis, t. y. kad į jį oficialiems vizitams bus įmontuojama VIP keleiviams vežti skirta speciali kapsulė.

VIP salonui pasiekus Lietuvą, diskusija dėl prezidento kelionių orlaiviais tik paaštrėjo. Šalyje pradėta kalbėti apie tai, kad kariniu lėktuvu šalies vadovui nedera skraidyti.

Pasak Karinių oro pajėgų vado Artūro Leitos, VIP salone įrengtos 24 vietos keleiviams, 6 iš jų – aukšto lygio. Tačiau karininkas irgi pripažįsta, kad didelio patogumo juo skristi šalies vadovams vis dėlto nebūtų, pirmiausia dėl triukšmo.

Šią vasarą politikai pagaliau nusprendė pavesti Susisiekimo ministerijai išrinkti civilinį lėktuvą, skirtą šalies vadovams. Gali būti, kad jis į Lietuvą atskris jau kitais metais.

Tris transportinius „Spartan” Lietuvos kariuomenė pirko už 75 mln. eurų (258 mln. 750 tūkst. litų). Pirmasis orlaivis buvo pristatytas pernai gruodį, kiti du bus pristatyti 2008 ir 2009 metais

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.