Izraelio ministras mano, kad taikos susitarimo su palestiniečiais nebus dar mažiausiai trejus-penkerius metus

Taikos susitarimo tarp Izraelio ir palestiniečių nebus dar mažiausiai trejus-penkerius metus, pareiškė Izraelio gynybos ministras, kurio žodžius cituoja vienas šalies laikraštis.

Izraelio dienraštis Yedioth Ahronoth” penktadienį pranešė, kad gynybos ministras Ehudas Barakas sakė, jog idėja, kad greitai gali būti bus pasiektas susitarimas su palestiniečiais, yra „iliuzija”.

Be to, ministras pareiškė, kad Izraelis nepasitrauks iš okupuoto Vakarų Kranto, kol nebus rastas sprendimas dėl palestiniečių raketų atakų, o „tam reikės nuo trejų iki penkerių metų”.

E.Barakas taip sakė nepritarsiantis, kad būtų pašalintos kelių užtvaros Vakarų Krante, nors šią savaitę Izraelio ministras pirmininkas Ehudas Olmertas patikino palestiniečių prezidentą Mahmoudą Abbasą (Mahmudą Abasą), kad šimtai kontrolės postų bus likviduoti.

Pasak ministro, E.Olmerto susitikimai su M.Abbasu negarantuos galutinio taikos susitarimo.

„Situacija priklausys nuo to, ar Abu Mazenas (M.Abbasas) ir (palestiniečių premjeras) Salamas Fayyadas (Salamas Fajadas) yra pajėgūs ką nors padaryti Vakarų Krante”, – sakė buvęs premjeras E.Barakas.

E.Barakui per savo trumpą kadenciją premjero poste nepavyko susitarti dėl taikos su palestiniečiais nepaisant ilgo viršūnių susitikimo Kemp Deivide, kuriame dalyvavo tuometiniai Palestinos savivaldos ir JAV lyderiai Yasseras Arafatas (Jasiras Arafatas) ir Billas Clintonas (Bilas Klintonas).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.