„Lighthouses” vėl keisis

Klaipėdiečių grupė „Lighthouses”, gyvuojanti nuo 2003-ųjų, o pastaraisiais metais itin aktyviai koncertavusi įvairiuose renginiuose, keičia sudėtį.

Du grupės nariai – vokalistė bei dainų kūrėja Viktorija Pilatovič ir saksofonininkas Simonas Šipavičius – šiemet baigė mokyklą ir tęs studijas Vilniuje.

Viktorija prisipažįsta, kad stojamieji egzaminai į Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Džiazo skyriaus dainavimo specialybę nebuvo lengvi. Tačiau ne dėl pasirengimo, kuriuo mergina skųstis negali.

„Jutau didelė psichologinę įtampą. Nieko keista – į aštuonias vietas pretendavo 21 mergina. Nors visos atrodė draugiškos, buvo aišku, kad tai kiekviena galvoja apie tą patį – ar man pavyks įstoti?” – pasakojo Viktorija, stoiškai atlaikiusi visus išbandymus ir nuo rugsėjo įsikursianti sostinėje.

Klaipėdoje liksiantys grupės nariai Klaudijus Štuopinis, Tomas Pūtys, Rytis bei Jotvilas Švirinai ir Simonas Stuonys be vokalistės neliks – būsimoji grupės narė jau numatyta, tačiau kas ji – kol kas neskelbiama. „Vaikinai buvo man labai mieli ir gaubė dėmesiu”, – juokėsi Viktorija, paklausta apie grupės atmosferą.

Kartu su ja į Vilnių iškeliauja ir grupės ligšiolinis kūrybinis centras, mat „Lighthouses” dainas kūrė Viktorija. „Tiesiog stengėmės būti labai džentelmeniški”, – šypsojosi Tomas ir Rytis, kurie neatmeta galimybės nuo šiol plėtoti savo kūrybines galias. Kita vertus, ateinančiais metais ir jiems gali tekti atsisveikinti su grupe, mat dauguma dabartinių jos narių – dvyliktokai.

Jeigu norite darsyk pabūti su grupe, pasiklausyti nuotaikingų jų dainų bei džiazo standartų, šįvakar 19 val. užsukite į Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Meno kieme (Daržų g. 10/ Bažnyčių g. 4) rengiamą „Lighthouses” atsisveikino koncertą.

O jeigu sergate už klaipėdiečių kompaniją visur ir visada – ir į interneto svetainę www.soundwave.lt, mat grupė dalyvauja „Soundwave” tarptautiniame konkurse, kuriame Lietuvai, Latvijai, Lenkijai bei Estijai atstovauja po vieną žinomą ir po vieną pradedantįjį atlikėją arba grupę. Lietuvos žvaigždžių kategoriją konkurse reprezentuos grupė „Saulės kliošas”, o kad jaunųjų talentų kategorijoje nugalėtų „Lighthouses” – reikia jūsų balsų!

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.