Naująjį sezoną – naujos Lietuvos radijo laidos

Savaitgalį, kai dauguma radijo stočių per žinias skaito besikartojančias naujienų agentūrų žinutes, Lietuvos radijas žada dirbti išsijuosęs. Darbingai nusiteikęs nacionalinis radijas nuo rugsėjo 3-osios padeda naująjį sezoną, kuriame ir sekmadienį atsiras vietos naujienų analizei.
Nuo rugsėjo Lietuvos radijo naujienų tarnybos laida „Lietuvos diena”, iki šiol transliuota darbo dienomis nuo 13 iki 15 val. ir šeštadieniais nuo 13 iki 14 val., dirbs ir sekmadieniais nuo 12 iki 13 valandos. Svarbūs įvykiai nutinka ne tik darbo dienomis, o trumpose žiniose savaitgalį jiems skiriama nepakankamai dėmesio. Neužtenka vietos ir įvykių analizei, ekspertų komentarams. Šias spragas užpildyti ketina „Lietuvos dienos” kūrėjai Madona Lučkaitė, Česlovas Burba bei Giedrius Krušnauskas, kviesdamiesi į studiją ekspertus, analitikus, įvykių liudininkus. Naudodamasi visos savaitės naujienų tarnybos įdirbiu, „Lietuvos diena” apibendrins praėjusius įvykius ir pamėgins prognozuoti ateinančius.

Iki šiol sekmadieniais 12 val. transliuota laida apie kariuomenę „Laisvai” perkeliama į vakarą. Ji prasidės 18.10 val.

Populiariausios radijo laidos „Ryto garsai” viena iš vedėjų Alvyda Bajarūnaitė nuo šiol dirbs ir pirmadieniais po pietų. 15 val. 3 min. prasidės jos kuriama laida „Namai namučiai”. Alvyda sako, kad laidos idėja gimė jai pačiai neseniai susidūrus su naujakurystės rūpesčiais. „Namai – tai erdvė, kuri tobulinama nuolat. Laidoje ir bus pasakojama apie visus su tuo susijusius aspektus: interjerus, baldus, remontus, naujovišką buitinę techniką, buities higieną, namų gyvūnėlius, vaikų kambario įrengimo įmantrybes, namų kinus ir kompiuterius, net santykius su kaimynais”, – juokiasi Alvyda. Laida bus tiesioginė, todėl klausytojai galės pateikti klausimus, įsiterpti į diskusiją su kviestiniais svečiais studijoje.

Antradieniais po 15 val. „Žinių” bus transliuojama „Litas prie lito” – analitinė diskusijų laida ekonomikos, finansų ir socialiniais klausimais, kurią, kaip ir anksčiau, rengs Rima Jakutytė.

Trečiadieniais tuo pat metu – Giedrės Čiužaitės ir Daivos Trečiokaitės rengiama laida ne tik moterims „Mes, moterys”. Nuo šiol trečiadieniais laidą galės girdėti tie, kas jos negali pasiklausyti sekmadieniais. Laidos kūrėjos žada, kad jau septintąjį sezoną gyvuojančioje laidoje nestigs pažinčių su asmenybėmis, vertomis žurnalo viršelio. Lyčių vaidmenys šiandienos pasaulyje kinta, todėl nuolat bus mėginama pažvelgti besikeičiančias vertybes skirtingų lyčių akimis. „Mes, moterys” – sekmadieniais 9.03 val. ir trečiadieniais 15.03 val.

Į Lietuvos radiją ateina ir muzikos guru Dovydas Bluvšteinas. Nuo šiol jį girdėsime kiekvieną ketvirtadienį 15.03 val. prasidedančioje laidoje „Muzikos gurmano kampelis”. Laidoje skambės įvairių krypčių muzikos geriausi pavyzdžiai, girdėsime pasakojimus apie pačius atlikėjus, pokalbius su jais.

Penktadieniais 15.03 val. – nauja laida „Neišjunk televizoriaus”, kurią ves ir radijo, ir televizijos laidų vedėja Zita Kelmickaitė. Iki šiol kalbėjusi apie gyvenimą laidoje „Toks gyvenimas” (trečiadieniais 11.03 val.), Z. Kelmickaitė nuo šiol gilinsis ir į televizijos reikalus laidoje „Neišjunk televizoriaus”. Televizija jai įdomi ne tik kaip žiniasklaidos žanras, bet ir kaip socialinio gyvenimo reiškinys. Tuo, ką žino iš Lietuvos televizijos virtuvės, prodiuserių ir žurnalistų kasdienybės, vedėja pasidalins ir su klausytojais. Į laidą bus kviečiami televizijos laidų vedėjai ir kūrėjai, įdomiausių projektų autoriai. Muzikinis laidos fonas – irgi televizinis. Girdėsime muzikinius kūrinius iš kino filmų, televizijos serialų.

Naujas Lietuvos radijo sezonas – nuo rugsėjo 3 dienos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Naująjį sezoną – naujos Lietuvos radijo laidos"

  1. szdf

    nu gal ir tiesa… 😕

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.